Memur Alımı ilanları yayımlanmaya devam ederken Bugün gelmiş olan yeni Memur Alımı ilanına göre MESKİ ( Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda olmak üzere memur alımı yapacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurlarına tabi olarak yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Hangi kadrolarda memur alımı yapılacak? Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

20 MEMUR ALIMI KADROLARI:

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 20 kişilik boş kadro ile, Düz Memur, Bilgisayar İşletmeni ve Mühendis alımı yapılacak. Bu kapsamda;

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

MESKİ ( Mersin su ve Kanalizasyon idaresi ) bünyesine alım yapacağı memur kadroları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylardan özel olarak, Daha önce çalışılan kamu Kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, KPSS ve kadrosuna göre özel nitelikler aranacak.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 75 puan almış olmak.

Bilgisayar İşletmeni kadroları için; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak veya bitirdiği okulun ders müfredatında bilgisayarla ilgili ders aldığını belgelemek veya bilgisayara ilişkin konularda kurumlarca açılan en az 60 saatlik hizmet içi eğitimlere katılıp başarılı olduğunu gösterir belgeye sahip olmak.

Mühendis kadrolarına başvuracak adaylar için; 13.10.1983 Tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

MESKİ Memur alımı başvuruları 2 Ağustos 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 6 Ağustos 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını şahsen veya posta yolu ile MESKİ Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Zeytinli bahçe Cad. No:99 Akdeniz/MERSİN adresine veya [email protected] adresine göndererek yapabileceklerdir.

İLANIN TAM METNİ