Kamuya memur alımları devam ederken ÖSYM tarafından 09 Temmuz 2019 tarihinde yapılan duyuruya göre KPSS 2019/1 tercih kılavuzu ile kamuya ön lisans mezunu 253 memur alımı yapılıyor. Söz konusu bu haberimizde sizlere Ön Lisans mezunlarının başvuru yapabileceği kurumları ve pozisyonları aktracağız. 

TERCİHİŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Her yıl yapılan merkezi yerleştirmeye göre binlerce memur adayı kamuya alınıyor. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda tercih işlemleri İnternet ortamında 09 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başladı ve en geç 18 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar tercihlerini ÖSYM resmi internet sitresi üzerinden son başvuru günü en geç 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adayların dikkat etmesi gereken konulardan biriside tercih kılavuzunu incelemeden başvuru yapmayınız lütfen.

HANGİ KURUMLAR MEMUR ALIMI YAPACAK.

Alım yapacak olan kurumlar ÖSYM'nin duyurusu ile yayımlandı ve toplamda Ön Lisans mezunu 253 memur alımı yapılacak. Buna göre tercih kılavuzunda farklı üniversiteler, Darphane ve Damga Matbaası genel müdürlüğü, Devlet Demryolları Taşımacılık AŞ, Devlet Opera ve balesi Genel Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu genel Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurulu Sekreterliği, Toprak Mahsulleri Ofisi, Türkiye Vagos Sanayi gibi kamu kurumları alım yapacak.

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILACAK?

Yukarıda sizlerle paylaştığımız kamu kurumları, Sağlık Teknikeri, Memur, Muhasebeci, Anbar memuru, İtfaiyeci, Sekreter, programcı, tekniker, Şoför, Güvenlik ve Koruma memuru, hemşire, ARFF memuru ve Bilgisayar İşletmeni gibi pozisyonlarda memur alımı yapılacak.

TERCİH KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim