2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavları (KPSS) tamamlandı. Lise, önlisans ve lisans türünden KPSS’ye giren adayların en çok merak ettiği konu ise merkezi atamalar.

2018 KPSS’ye giren adaylar için merkezi atama tarihleri belli oldu. Buna göre KPSS ile yapılacak merkezi atamalar için tercihler 11-20 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar belirtilen tarihlerde B grubundan ilan edilecek kadrolar için tercihlerini yapabilecek.

MERKEZİ ATAMA İLE KAÇ DEVLET MEMURU ALINACAK?

KPSS puanının dışında herhangi bir sınav şartının aranmayacağı kadrolar açıklanmazken tercih tarihi ilan edildi. Aralık ayında yapılacak tercih işlemleri için hangi kadrolardan alımların yapılacağı ve kaç kişilik kontenjanın olacağı ilerleyen günlerde açıklanacak.

Lise, önlisans ve lisans KPSS sınavlarının tamamlandığı 2018 yılında adayların atama sevinci ise yarım kalabilir. Zira memur alımlarının azaltılacağının açıklanması ile belirli dönemlerde yapılan B grubu memur atamasının bu yıl önceki alımlara göre daha az olması bekleniyor. Bu nedenle devlet memuru olmak isteyen adayların yüksek puan alanların daha avantajlı olacağı ve merkezi atama taban puanının oldukça yüksek olması bekleniyor.

MERKEZİ ATAMALAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aralık ayında yapılacak tercih işlemlerinin ardından kazanan adayların ne zaman açıklanacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Ancak yapılacak güvenlik soruşturması nedeniyle atamaların uzun sürede sonuçlanması bekleniyor. Atama işlemi yapılsa bile güvenlik soruşturmasından geçemeyen adayların ise atamaları iptal edilecek.

Özetle 2018 yılında yapılması beklenen merkezi atamada kadro sayısının düşük olması bekleniyor. Bu konuda adayların da tepkileri devam ederken kaç kişilik kadronun hangi alanlardan yapılacağı merak konusu.

Editör: TE Bilisim