T.C. Merkez Bankası iki farklı kadroda personel alımı yapacak. Güvenlik Görevlisi alımlarında başvurular tamamlandı. Ekonomist kadrosundaki memur alımları için geçtiğimiz günlerde açıklanan ilana online olarak başvuru alınacak.

Daimi sürede tam zamanlı sözleşmeli ekonomist kadrosunda ise 10 ekonomist alımı olacak.

Merkez Bankası Ekonomist alımı başvuru şartlarına göre finans yada iktisat alanında doktora sahibi olmak gerekmektedir. 2020 yılı sonuna kadar doktora derecesi alacaklar da başvuru kabul olacağı ifade edildi. Yabancı dil sınav şartlarında ise adayların YDS'den en az 90 alması gerekmektedir. İlanda belirtilen eğitim şartlarını sağlamış olmak daha önce öğretim elemanı olarak görev yapmış olmak, önceki TCMB sınavlarından mülakattan elenmemiş olmak gerekmektedir. İlanda belirtilen genel başvuru şartlarına sahip olmak şartı ile Ekonomist kadrosundaki alımlara başvurular gerçekleştirilecek.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Merkez Bankası Ekonomist kadrosundaki alımlarda 17 ocak tarihi ile başvurular https://insankaynaklari.tcmb.gov.tr/  adresi üzerinden alınacak. Son başvuru tarihi ise 6 Şubat günü sona erecek. Diğer yandan teknisyen, ve güvenlik görevlisi alımlarında mülakat sonuçları yukarıdaki adresi üzerinden ilan edilecek.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ İLE TEKNİSYEN ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI;

Daimi sürede sözleşmeli güvenlik görevlisi kadrosunda 24 kişilik kadro  için başvurular tamamlandı ve adaylar mülakat sonuçlarının açıklanmasını beklemekteler. Adayların yaş şartında 1 Ocak 1988 tarihinden sonra doğmuş olmaları, eğitim şartlarında ise en az ön lisans mezunu ile lisans mezunu durumunda olmaları, Kamu Personeli Seçme Sınavlarından P93 ile P1 puan türlerinden en az 60 ve üzeri puana sahip olmak, 5188 sayılı kanuna göre silahlı ÖGG sertifikasına sahip olmak, askerliğini tamamlamış olmak, daha önce Merkez Bankası sınavlarından mülakat aşamasında elenmemiş olmak, fiziki şartlarda ise en az 175 cm boyunda olmak gerekmektedir. TCMB teknisyen ile güvenlik görevlisi alımları için resmi internet sitesi üzerinden sonuçlar açıklanması bekleniyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim