T.C. Merkez Bankasına sözleşmeli statüde personel alımı başvuruları devam ediyor. Merkez Bankasının güvenlik görevlisi alımları için ön başvuru işlemleri tamamlandı. Ekonomist memur kadrosundaki alımlar ise 17 Ocak tarihinde başladı. Son başvuru tarihi ise 6 Şubat 2020 olarak açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Genel Başvuru şartlarında adayların T.C. vatandaşı olmalar, kamu haklarından mahrum olmamaları, TCK 53. maddedeki şartları taşımaları, görevini sürdürmeye engel beden ve ruh sağlığı açısından bir engel olmaması, başka bir kuruma ya da kuruluşa zorunlu bir hizmet yükümlülüğünün olmaması gerekmektedir.

Adayların eğitimlerine ait İktisat ya da Finans alanlarında doktora sertifikasına sahip olmak, henüz doktorasını bitirmemiş adaylar için 2020 yılı sonuna kadar eğitimlerini ve derecesini alabilecek ve tamamlayacak durumda olmak, Son iki yıl içerisinde YDS sınavlarından en az 90 TOEFL sınavından 108 puan almak, son 5 yıl içinde en az iki öğrenim dönemi boyunca yurt dışındaki İngilizce eğitimli üniversitelerde öğrenim görmesi ya da öğretim görevlisi olarak görev almaları gerekmektedir.

Daha önce Merkez Bankası sınavlarından mülakat aşamasından elenmemiş olmaları, etkili sunum, yazma becerisine sahip olmaları, Merkez Bankası genel şartlarını taşımaları gerekmektedir.

İşe alım süreçlerinde kişilik ve yetkinlik testleri, sunum, komisyon mülakatları aşamalarından başarı ile sonuçlanmak gerekmektedir. Bu aşamalar 10 Şubat ile 27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvurular için son tarih 6 Şubat 2020 tarihine saat 23:59'a kadar tamamlanacaktır. Elektronik ortamdaki başvurularda adayların fotoğraf, diploma ya da mezuniyet belgesi, özgeçmiş, referans mektubu, tez ya da akademik çalışmaların eklenmesi gerekmektedir.

Başvuru kılavuzu

Editör: TE Bilisim