İlana çıkan Merkez Bankası, ilan şartlarını taşıyan adaylar arasından belirli nitelikler doğrultusunda personel alımları yapacaktır. Bu personel alımlarında adayların taşıması gereken şartlar ve başvuru koşulları detaylıca aktarılmış, kamuoyuna duyurulmuştur. Merkez Bankası bünyesinde personel olarak görev almak isteyen adaylar, aşağıda belirtilen şartları taşımalıdırlar. Yürütülecek personel alım süreci için 10 avukat, 10 ekonomist ve 10 mühendis alımı sağlanacaktır.

Ortak başvuru koşulları: Merkez Bankası tarafından yayımlanan personel alımı için adayların kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması, sağlık problemi bulunması, takım çalışmasına yatkın olması, iletişim becerisi gelişmiş olması, 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıyor olması, kamu haklarından uzaklaştırılmamış olması, temsil, ifade ve muhakeme yeteneklerinin bulunması, belirtilen bölümlerden veya dengi okullardan mezun olması, ilan niteliklerini karşılayabiliyor olması, mesleki bilgi ve tecrübe sahibi olması, daha önce görev yaptığı bir kurumdan disiplinsizlik suçu nedeniyle uzaklaştırılmamış olması, askerlik hizmetini tamamlamış olması gibi ortak şartlar üzerinden alımlar gerçekleştirilecektir.

Alınacak personel sayısı: 30

Avukat: 10
Mühendis: 10
Ekonomist: 10

Başvurular ve diğer detaylar: Yayımlanan ilana başvurular 18 Ocak - 28 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. İlana başvurmak isteyen adayların, belirtilen tüm nitelikleri ve koşulları karşılayabiliyor olmaları gerekmektedir. Başvurulardan, sonuçların açıklanması ya da gerekli bilgilendirmelerin sağlanması gibi tüm süreçler insankaynaklari.tcmb.gov.tr adresi üzerinden başvuru sırasında belirtilen ve başvuru yapılan e-posta adresi üzerinden sağlanacaktır. Başvuru yapacak adaylardan YDS veya E-YDS puanları ya da TOEFL puanları istenmektedir. İlana yönelik daha fazla bilgi ve detaya bankanın resmi web adresi üzerinden erişim sağlanabilmektedir. Adaylara uygulanacak sınavlarla alakalı daha fazla bilgi de yine kurum websitesi üzerinden erişilebilir durumdadır.