Türkiye Kamu Sen Başkanı Önder Kahveci, gündemin önemli konuları arasına giren, çok sayıda kişi tarafından konuşulan ve şok etkisi yaratan iddialara yanıt verdi. Önder Kahveci katıldığı bir toplantıda 657 sayılı kanunun değiştirileceğine yönelik iddiaları yanıtsız bırakmadı. Ek gösterge ve kamunun diğer gündem maddelerine de yanıt verdi.

Memurların kamudaki iş güvencesi kaldırılıyor mu? Memurların iş güvencelerinin kaldırılacağı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu' nda köklü değişiklikler yapılacağı yönündeki iddialar doğru mu sorularına yönelik Kamu-Sen tarafından açıklamalar yapıldı. Ortaya atılan iddialarla alakalı olarak Kamu-Sen memurların iş güvencelerini önemsediklerini, iş güvencelerinin arttırılması için çalışmalar sürdürüldüğünü ifade etti.

İDDİALARA KAMU-SEN' DEN AÇIKLAMA GELDİ

Bazı kişiler tarafından sosyal medya platormlarında gündeme getirilen, çeşitli iddialarla ortaya atılan bu söylemlere Kamu-Sen' den açıklama gecikmedi. Çok sayıda memurun ve memur adayının tedirgin olmasına nedenAçıklamasında " 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa yönelik olarak zaman zaman ortaya atılan haberleri ve tartışmaları dikkatle izliyoruz. Burada en önemli şey İşi güvencemiz noktasında yapılan tartışmalardır. Buradan bir kez daha ilan ediyorum, Türkiye Kamu-Sen memurun iş güvencesine yönelik atılacak hiçbir adıma müsamaha göstermeyecektir. Bunu bu kadar açık ve net ifade ediyorum. İş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir ve olmazsa olmazımızdır. 657’de yapılabilecek değişiklikleri beraber oturur konuşur ve mutabakatla çözebiliriz ancak iş güvencesi bunların tamamen dışındadır. " şeklinde konuştu.

TÜM MEMUR VE KAMU HABERLERİ İÇİN UYGULAMALARIMIZI İNDİRİN

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim