Uzunca sürelerdir öğretmen adayları tarafından merakla beklenen ve sürekli gündeme getirilen taleplerden birisi olan ek 20 bin atamayla alakalı süreç netleşti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruda, ek 20 bin öğretmen atamalarının yapılacağına yer verildi. Müjdeli habere ilişkin detaya MEB tarafından " Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarına 2019 yılında yapılacak 20.000 sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvim aşağıdadır. " ifadelerine yer verilerek duyuruldu.

Müracaatlar, 2017-2018 KPSS sonuçlarına göre alınacak olup, Tercihlerin Alınması ve Atama işlemi ile ilgili tarihler daha sonra açıklanacaktır.

Öğretmen adayları sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyorlardı

20 bin ek atama talebiyle alakal olarak öğretmenler sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor, hashtag etkinlikleri düzenliyorlardı. Milli Eğitim Bakanlığı da bu taleplerin ve isteklerin farkında olduğunu ve sürece dair çalışmaların planlanacağı ifadelerini kullanarak; adaylara umut ışığını yakmıştı. Bu gündemle alakalı süreç netlik kazandı ve 20 bin ek öğretmen ataması yukarıda belirtilen takvim ışığında gerçekleştirilecek.

20 bin öğretmen atamasıyla alakalı tüm gelişmeler isinolsa.com adresinde

İŞİNOLSA mobil uygulamalarımızı indirerek; öğretmen atamaları, alımlar, başvuru sonuçları ve sınavlarla alakalı tüm gelişmelerden ilk siz haberdar olabilirsiniz. Gündeme yansıyan tüm gelişmeler, mobil uygulamalarımız aracılığıyla ziyaretçilerimize bildirim olarak gönderilmektedir. Mobil uygulamalarımız şuanda yüzbinlerce kişi tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Tüm öğretmen adaylarımıza, mobil uygulamalarımızı indirmeleri konusunu tekrar hatırlatmak isteriz. Böylelikle yaşanan tüm gelişmelerden öncelikli olarak haberdar olabilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.