Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilan ile MEB bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 19 bin 940 kişilik boş kontenjan ile Öğretmen ataması yapacığını bildirmişti. Başvuruların 15 Mart 2021 tarihi ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Bu kapsamda sonuçlar ne zaman açıklanır? KPSS taban puanı kaç?

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

MEB Memur alımı için başvurular 15 Mart 2021 tarihi ile başladı ve en geç 26 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece Milli Eğitim Bakanlığının resmi İnternet adresi üzerinde gerçekleştirecek olup henüz başvuru yapmayanlar, Ön Başvurularını sadece “ilkatama.meb.gov.tr” adresinden Elektronik Ön Başvuru Formu doldurmak suretiyle yapılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KONTENJANLAR:

MEB 19 bin 940 kişilik boş kadro için Öğretmen alımı yapacak. Atamalar 83 farklı alanda yapılacak olup atamasına göre kontenjan dağılımı şöyledir:

KPSS TABAN PUANI KAÇ?

MEB 2021 yılı Öğretmen ataması için adaylardan KPSS Puanı Şartı talep etmektedir. Bu yönde 2021 yılı için adaylardan, KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120 puan türlerinden en az 50 KPSS Puanı almış olmak şartı aranacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

MEB adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri talep edecek. Bu yönde adayların, 

  • Hala MEB üzerinde veya herhangi bir başka kurumda sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak,
  • T.C. vatandaşı olmak, 
  • Alım yapılacak alanda eğitimini tamamlamış olmak,
  • Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

gibi işartlar aranacak.

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA UYGULAMASINI TELEFONUNUZA İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

İşin Olsa Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim