Geçtiğimiz günlerde duyurulan Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen atamasıyla alakalı tercih süreçleri bugün itibariyle başlatılıyor. MEB tarafından yapılan açıklamada, tercih işlemlerinin bugün itibariyle başlayacağına yer verildi. Tercih işlemlerini adaylar 1 Şubat tarihine kadar gerçekleştirebilecekler. 20 bin öğretmen atamasına yönelik tercih işlemlerinin ardından, öğretmenlerin ilgili kadrolara yerleştirmeleri gerçekleştirilecek.

Ek atama talep ediliyordu

Milli Eğitim Bakanlığından 20 bin atamaya ek atama talep ediliyor, öğretmenler tarafından özellikle sosyal medyada bu yönde paylaşımlar yapılıyordu. Twitter üzerinden de ek atama beklendiğine dair çok sayıda tweet atılmıştı. Konuya yönelik olarak yapılan açıklamada, ek öğretmen ataması taleplerinin değerlendirileceği, mevcut ihtiyaçların analiz edilip, gerekli bütçe çalışmalarının yapılmasıyla mümkün olabileceği, bu nedenle zamana ihtiyaç duyulduğu belirtilmişti.

Tercihler başlıyor

Adaylar tarafından 20 bin atama sürecine ek atamalar talep edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin öğretmen alımı için tercihleri almaya başladı. Adaylar meb öğretmen tercihler için işlemlerini gerçekleştirmeye başlayacaklar. 01 Şubat tarihine kadar meb tercih üzerinden başvuruları almaya devam edecek.

MEMUR, ÖĞRETMEN ALIMLARI CEP TELEFONUNUZA BİLDİRİM OLARAK GELSİN

Memur, öğretmen alımı ve KPSS haberleri için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız. Uygulamalarımız ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş durumdadır. Şuan itibariyle yüzbinlerce kişi tarafından indirilen uygulamalarımız, aktif olarak kullanılmakta ve ziyaretçilerimize özel olarak ilanlar bildirim atılmaktadır.

Android: Tıklayınız

iOS: Tıklayınız

Instagram' da bizi takip ederek, tüm paylaşımlarımızdna haberdar olmak için tıklayınız.