Gündeme aktarılan açıklamalarda, Mart ayı itibariyle 8 bin bekçi alımı yapılacağı ifadelerine yer verildi. 8 bin bekçi alımı binlerce aday tarafından merakla bekleniyor ve alımların yapılacağı illerden bazılarına da torpil geçileceği bilgisi verilmiş ve buralarda sayının arttırılacağına değinilmişti. Bekçi alımlarıyla alakalı başvuru şartları, maaşları gibi konularda gündeme gelmiş, adaylarca merak edilmişti. Haberimizde merak edilen bu detaylara, maaşlara ve alımlardaki bazı şartlara değineceğiz.

Bekçi alımı başvuru şartları

Daha önceki bekçi alımlarında adayların T.C vatandaşı olması, 31 yaşından gün almamış olması, sağlık problemi bulunmaması, askerlik hizmetini tamamlamış olması, kamu zararına faaliyetlerde yer almamış olması, ifade, temsil ve muhakeme yeteneklerinin gelişmiş olması, fiziki yeterlilik testlerinden ve mülakattan başarıyla ayrılmış olması gibi kurallar üzerinden alımları sağlanıyordu. Bu alımlarla alakalı olarak, adayların bazı talepleri bulunuyor.

Bekçi alımında askerlik şartı kaldırılır mı?

Bekçi alım ilanını bekleyen binlerce aday, ilan şartlarında adaylarda aranan askerlik şartının kaldırılmasını talep ediyorlar. Bekçi adayları, askerlik şartının kaldırılarak ilan bekleyen binlerce kişinin önünün açılmasını istiyorlar. Sitemiz isinolsa.com üzerinden bize ulaşarak, sosyal medya kanallarımızdan ve mail adreslerimizden geri bildirimde bulunarak seslerini gündeme taşımamızı istediler. Mart ayı itibariyle duyurulacak bu ilgi çeken ilanla alakalı, binlerce kişinin başvurmayı beklediğinin hatırlatılmasını isteyen adaylar, onların bu taleplerine sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu tarafından yanıt verilmesini beklemektedirler.

Yayımlanacak 8 bin bekçi alımıyla alakalı şartlarda bir değişiklik yaşandığında bildirim almak isterseniz uygulamalarımızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip et ilanları gör!

Editör: TE Bilisim