Bakan Soylu Açıkladı - Mart ayında 8 bin bekçi alımı yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, Mart ayı itibariyle 8 bin bekçi alımı yapılacağı aktarıldı ve ilan bekleyen yüzbinlerce kişiye müjdeli haber verildi. Bu alımlarla alakalı Mart ayındaki kadrolarda, bazı illere torpil geçilerek, kadro sayısında artış yaşanacağına da yer verildi. Bakan Soylu, Ankara ve İstanbul gibi suç oranlarının büyük olduğu illerde ihtiyaca orantılı olarak bekçi alım sayısının arttırılacağına yer verdi. Bakanın daha önceki açıklamalarında da zaten bekçi alımlarında kadroların tüm vilayetlere dağıtılacağına değinilmişti. İllerin mevcut ihtiyaçları doğrultusunda bu ilanların yayımlanması beklenmektedir.

8 Bin Bekçi Alım İlanı Ne Zaman Yayımlanacak?

Bakan Soylu' nun açıklamalarından yola çıkarak, mevcut süreçler göz önüne alındığında; ilanın Mart ayının ilk veya ikinci haftası itibariyle kamuoyuna duyurulması ve başvuruların başlatılması beklenmektedir. Net bir açıklama bulunmayan tarih konusuyla alakalı gündemin yanı sıra, ilan şartlarıyla alakalı olarak da adayların talepleri gündeme gelmektedir. Bekçi alım ilanları yayımlandığında başvuru yapmak isteyen adaylar, ilan şartlarının esnetilmesini beklediklerini dile getirmektedir.

Adaylar bekliyor - bekçi alımı başvuru şartları

Yüzbinlerce aday tarafından sosyal medya platformlarında bekçi başvuru şartlarının esnetilmesi ve 31 yaş sınırının 35' e çekilmesi, askerliğini yapmış olmak şartının da yeniden düzenlenerek askerlik yapmamış kişilere de imkan verilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Adaylar taleplerinin Bakan Soylu ve İçişleri Bakanlığı tarafından dikkate alınmasını bekliyorlar. Bekçi alım ilanının yayımlanması, başvurularının alınması ve şartlarda meydana gelebilecek değişikliklerle alakalı tüm gündemi yakından takip etmek için aşağıdaki bağlantılardan bizi takip etmeyi ve mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim