Maliye Bakanlığı maliye Uzmanı ilanı yayımladı. A grubu personel alımı yapan MASAK, 250 mali uzmanlığı naklen geçiş sınavı duyurusu ile personel ihtiyacını giderecek. Elektronik ortamda yapılacak olan Maliye Uzmanı sınavı için adaylar kurumlar arası geçiş yolu ile naklen olarak atanacaklar. MASAK bünyesine çalışmak isteyen adaylar için başvuru şartları neler. MASAK maliye uzmanlığına geçiş nasıl yapılacak? Son başvuru tarihi gibi detayları paylaşıyoruz.

250 MALİYE UZMANI BAŞVURU ŞARTLARI

Maliye Uzmanı alımlarına başvuru yapmak isteyen adaylar 12 Şubat tarihi itibari ile başvuru yapabilecek. Son başvuru tarihi ise 12 Mart tarihinde sona erecek. Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkanlığı bünyesinde görev alacak olan maliye uzmanları kadrosu için 5549 sayılı suç gelirlerinin alınmasının önlenmesi hakkındaki geçici 3. madde çerçevesinde yapılacak. Başvuru şartlarında ise göre yaptıkları mesleğe özel yarışma sınavı ile atanmış olmaları ve kadrolarında ise Bankalar Yeminli Murakıplığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu veya Sermaye Piyasası Kurul unvanına sahip olmaları istenilmektedir. Adaylar maliye internet sitesinde bulunan başvuru formunu ve belgelerini doldurmaları gerekiyor. En geç 12 Mart tarihi saat 17:30'a kadar elektronik ortamda başvuruların tamamlanması gerekli. Başvurular sadece elektronik ortamda alınacak. Çalışmakta oldukları kurumlardan hizmet belgesi ile var ise yabancı dil belgesini ve başvuru formunu doldurmaları başvuru için yeterli olacak.

SÖZLÜ SINAV

Adaylar girmiş oldukları sözlü sınavdan sözlü mülakat komisyonu ve komisyon üyeleri tarafından yüz puan üzerinden en az 70 puan almaları halinde başarılı sayılacaklar. Ayrıca kadro sayısından fazla olarak 50 yedek belirlenecek. 

Başvuru kılavuzu için tıklayın