Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda memur alımı yapacağını belirtmişti. Sadece kadın personellerin başvuru yapabileceği ilan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı tarafından KPSS 2019/6 tercih kılavuzu ile duyurulmuştu. Ancak tercih işlemlerinde son güne geldik. Peki tercih kılvuzu detayları nedir? Kimler tercih yapabilir veya yaptı? Nasıl tercih yapılır? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KPSS 2019/6 TERCİH KILAVUZU DETAYLARI:

ÖSYM tarafından 21 Kasım 2019 tarihinde gelmiş olan duyuruya göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Lise Mezunu, Ön Lisans Mezunu ve Lisans mezunu adaylar arasından 2 bin 313 memur personel alımı yapılacağını belirtmişti. Aile Bakanlığına alımlar merkezi yerleştirme ile yapılacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel ve memur alımı tercihlerini sadece şartları taşıyan adaylar yapabilecek. Bu kapsamda yayımlanan kılavuzdaki kadrolar sadece kadın adaylar için belirtilmiş olup sadece kadın adaylar başvuru yapabilecektir.

Yayımlana kıavuz göre "Kadın hizmet birimlerinde çalışacak personelin, ilgili mevzuat gereğince tercihen kadın personel çalıştırılması gerektiğinden, “Cinsiyeti kadın olmak.” şartı eklenmiştir." şeklşnde bir madde yer aldı.

Bunun dışında adaylardan 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları, Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmamış olanlar başvuru yapabilecektir.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Aile bakanlığı Diğer Sağlık Personeli, Büro personeli, Diğer Sağlık Personeli, Destek Personeli, Çocuk Gelişimcisi, Fizyoterapist, Diyetisyen, Diğer Sağlık Persneli, Öğretmen, Büro personeli, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Hemşire pozisyonları için lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar alacak.

Bu yönde 2 bin 313 kişilik memur kadrosu ile Lise Mezunu 82 , Ön Lisans mezunu 323 ve Lisans Mezunu 1908 kişilik kadro ile alım yapılacak.

TERCİHLERDE SON GÜN!

KPSS 2019/6 merkezi yerleştirme ile memur alımı başvuruları 21 Kasım 2019 tarihinde başlamıştı ve adaylara verilen bir haftalık süre doldu. Adaylar tercih işlemlerini en geç 27 Kasım 2019 tarihi saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

NASIL TERCİH YAPILACAK?

ÖSYM üzerinden tercih yapacak adaylar KPSS-2019/6 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri  gerekmektedir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçların ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir bilgi yer almasa da tercih kılavuzunda sonuçlar hakkında aşağıdaki bilgilere yer verildi.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM’ce Bakanlığa elektronik ortamda verilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığının internet sitesinden öğreneceklerdir.

TERCİH KILAVUZLARI VE DETAYLAR