Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 26 Kasım 2019 tarihinde yayımladığı duyuruya göre 2019 yılı 2. merkezi atama için tercih kılavuzunu açıkladı. Duyurulmuş olan KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna en az lise mezunu olan adaylar işlem yapabilecek. Peki mezniyete göre alım yapılacak sayı nedir? Kimler tercih yapabilir? İşte detaylar.

EN AZ LİSE MEZUNU MEMUR PERSONEL ALIMI SAYISI!

Geçtiğimiz dönemlerde Merkezi Yerleştirme için alım sayısı düşüktü. Ancak 2019/2 tercih kılavuzuna bakıldığında İl özel İdareleri ve belediyelerde tercih kılavuzunda yer aldı ve toplamda 1743 kişilik boş kadro ile farklı kadrolarda memur personel alımı yapılacak.

Bu kapsamda Lise mezunu 101, Ön Lisans Mezunu 496 ve Lisans Mezunu 1146 kişilik boşluk ile memur personel alımı yapılacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

  • Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.
  • Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

KPSS ŞARTI VAR!

Kamu Personeli Seçme Sınavı merkezi atama ile adaların 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunu olanların KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Değerledirmeler adayların KPSS'den almış oldukları puan durumuna göre yapılacaktır. Kadrosuna göre en yüksek puandan en düşük puana göre sıralama yapılacaktır.

TERCİHLER BAŞLIYOR!

KPSS 2019/2 Tercih Kılavuzu 26 Kasım 2019 tarihinde ÖSYM tarafından duyuruldu. Tercih işlemleri ise 03 Aralık 2019 tarihinde başlayacak ve en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar tercihlerin yapılması gerekmektedir. Adaylar tercih için tercih ücretini'de anlaşmalı bankalara yatırmaları gereklidir.

KADRO DAĞILIMI, NİTELİK KODLARI VE ALIM YAPACAK KURUMLAR:

Lise Mezunu 101 Memur Personel Alımı Kadroları

Ön Lisans Mezunu 496 Memur personel alımı kadroları

Lisans Mezunu 1146 memur Persone alımı kadroları

Editör: TE Bilisim