Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan kılavuza bakıldığında bazı belediyeler ve İl Özel İdaresi bünyesine Zabıta memuru ve bekçi pozisyonlarıda alım yapacaklarını ilan etmişlerdi. Başvurularda artık son güne gelindi. Peki kimler başvuru yapabilir? Adaylardan aranan özel şartlar nedir? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

İLANLARIN DETAYLARI:

KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna göre yayımlanan kadrolarda yer alan kurumlara bakacak olursak, Farklı beleidyelere ve İl özel idaresine bekç ve zabıta memuru alımı yapılacak. Toplamda 111 kişilik kadro ile alım yapılacak.

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM?

Lise Mezunu Alımlar:

Lise kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresine 2 kişilik kadro ile Bekçi alımı yapılacak. Zabıta memuru kadrosuna ise, Zonguldak Belediyesi tarafından 6 Zabıta memur ualımı yapılacak.

Ön Lisans Mezunu Alımlar:

Ön Lisans mezunları arasından Eserler belediye Başkanlığı 7 ve Zonguldak Belediye Başkanlığ tarafından 7 olmak üzere toplada 14 zabta alınacak.

Lisans Mezunu Alımlar:

Lisans mezunu kapsamında, Adapazarı Belediye Başkanlığı 5, Esenler Belediye Başkanlığı 18, İspir Belediye Başkanlığı 1, Karabağlar belediye Başkanlığı 50, Karataş Belediye Başkanlığı 2, Kars Belediye Başkanlığo 15 ve Zonguldak Belediye Başkanlığı 2 olmak üzere toplamda, 89 zabıta memuru alımı yapılacak.

ZABITA MEMURU İÇİN ÖZEL ŞARTLAR:

Zabıta Memuru alımlarına başvuru yapacak adayladrdan özel olarak,  30 yaşını doldurmamış olmak ve Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilo arasında ( +,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak şartları aranıyor.

Mezuniyet açısından, Lise mezunları için Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. Ön Lisans mezunları için Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak. Lisans mezunları için Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans programından mezun olmak gibi nitelikler aranacak.

BEKÇİ ÖZEL ŞARTLAR:

Bekçi alımları lise mezunu kapsamında yapılacağı için adayların Ortaöğretim veya dengi okul mezunu olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Tercih süreci 03 Aralık 2019 tarihi ile başlamış olup adaylar tercihlerini en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Bu kapsamda tercihleri ÖSYM üzerinden yapılacak olup 20 TL tercih ücreti yatırılması karşılığında alınacak. Detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz

KPSS 2019/2 Tercih Kılavuzları Burada

Editör: TE Bilisim