Çankaya Belediyesi memur personel alımı yapacağını bildirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi kamu ilanı sitesi üzerinde yayımlanmış olan ilana göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesine göre ve belediye zabıta yönetmeliğine göre zabıta memuru alımı yapılacak. Söz konusu ilan ile, Lise Mezunu Memur Alımı yapılacak. Peki adaylardan aranan personel başvuru şartları nedir? Mezuniyete göre zabıta memuru kadro dağılımı nedir? İşte cevaplar..

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Çankaya Belediyesi 80 kişilik boş kadrosu ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında, Lise Mezunu Memur alımı için Erkek adaylardan 10 kişi alacak. Ön Lisans Mezunu Memur Alımı için Kadın 6 ve 24 Erkek alacak. Lisans Mezunu Memuru kapsamında ise, 6 Kadın ve 34 Erkek kamu personeli alımı yapacak. Aşağıdaki tablo yardımı ile detayları öğrenebilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Çankaya Belediyesi Alımları için Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

- Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

KPSS Şartı Var!

Çankaya Belediyesi zabıta memuru alımları için adaylardan 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmanız gerekmektedir.

Boy ve Yaş Şartı:

657 Sayılı kanunun 48. maddesinin A fkrasında belirtilen niteliklere göre Erkek adaylarda 167 cm ve bayanşarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartı var. Yaş olarak ise 30 yaşını doldurmamış olmak şartı aranır.

Zabıta Memuru Olma Şartı:

Yayımlanan ilanda Zabıta Memuru alımı için adayların Karayolları Trafik Kanunun hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Çankaya Belediyesi'nin Zabıta Memuru alım ilanına başvurular, 23 Haziran 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 29 Haziran 2020 tarihine kadar başvuru alınacaktır. Adaylar başvurularını İstenen belgeler ile birlikte sadece Şehit Gönenç Caddesi No:20/1 Maltepe-ÇANKAYA / ANKARA adresine şahsen yapılacaktır. Posta veya diğer yollarda yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim