Ölçme Seçme ve yerleştirme merkezi tarafından  2020/1 kpss tercihleri devam ediyor. Eğitim düzeyinde en az lise mezunu olan adayların başvuru yapabilecekleri çok sayıda kadro açıklandı. Ayrıca 2 yıllık meslek yüksek okulu ile Lisans mezunu adayların belirtilen kadrolara başvuru yapabilecekler. Bunun için başvuru ücreti olarak 20 TL ödemeyi ÖSYM resmi İnternet sitesi üzerinden kredi kartı işlemleri sayfasından ya da anlaşmalı bankaların ATM'leri İnternet bankacılığı ve şubeleri aracıyla gerçekleşebilecekler.

Mülakatsız memur alımı başvurularında çok sayıda kadro açıklandı. 2500 den fazla kadroda 30 tercih gönderilebilecek. Eğitim düzeyinde lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceği kadrolardan bir tanesi hayvan bakıcısı, aşçı, memur, teknisyen, kaloriferci kadrolarıdır. Bu kadro dışında da birçok unvanda alın gerçekleştirilecek adaylar tercih kılavuzundan detaylara erişebilirler. Biz bu yazımızda unvanlardan teknisyen kaloriferci hayvan bakıcısı aşçı memur muhasebeci program alımlarının bazı detaylarını adayları aktarmak istiyoruz.

Teknisyen kadrosunda lise mezunu 95 kişi alınacak. Kaloriferci kadrosuna lise mezunu 3 kişi, hayvan bakıcısı kadrosunda 1 kişi, aşçı kadrosunda lise mezunu 1, önlisans mezunu 5 kişi, memur kadrosunda önlisans mezunu 665 Lisans mezunu 898 muhasebeci alımı önlisans mezunu 7, öğrenci mezunu ise 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu 9 kişi alınacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların başvuru genel şartlarında en az 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kamu haklarından mahrum olmayan 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. Maddesindeki genel şartları taşımış olmaları istenmektedir. TCK 53 maddede belirtilen suçlardan taksirli suçlar hariç olmak üzere 6 ay ve üzeri hapis cezası almamış olanlar sağlık şartlarına uygun olanlar ve diğer niteliklere sahip olanlar başvurularına yapabileceklerdir.  

Lise mezunu hangi kurumlara memur alımı yapılacak?

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi Bayburt Üniversitesi Bingöl Boğaziçi Çukurova üniversiteleri, Devlet Meydanları İşletmesi Erzurum Teknik Üniversitesi Milli Güvenlik Kurulu genel sekreterliği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ordu Üniversitesi Şırnak Üniversitesi Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Türkiye taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü  kurumlarını alım gerçekleştirilecek. Adayların aranan niteliklerin de 2001, 2053, 2023, 2111, 6514, 7302, 7353, 6815, 7300, 2065 nitelik kodlarına sahip olmak gerekmektedir.

https://www.isinolsa.com/memur-alimlari/kpss-20201-ile-mulakatsiz-45-kadro-ile-2582-memur-alimi-sona-eriyor-h34489.html

Editör: TE Bilisim