Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre en az lise mezunu memur alımları başladı. Son zamanlarda kamu kurumları ve kuruluşları tarafından memur alımı ilanları yayımlanmaya devam ederken ilanların en az lise mezunu olmaları da binlerce adayı sevindiriyor. Farklı kurumlar tarafından ve bakanlıklar tarafından yayımlanan ilanlara göre 13 bine yakın en az lise mezunu memur alımı yapılıyor.

Bu haberimizde söz konusu memur alımı ilanlarının listelerini ve detaylarını sizlerle paylaşacağız.Peki Lise mezunu olmak dışında adaylardan hangi nitelikler aranacak ve nasıl başvuru yapılacak. İşte detaylar.

LİSE MEZUNU MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR?

Temmuz ayının girmesi ile birlikte memur alım ilanları arttı ve adaylar bu ilanlara başvuru yapabiliyorlar. Peki Hangi kurumlar lise mezunu memur ve personel alımı yapıyor aşağıda sizlere alım yapılan pozisyonlar ile birlikte liste halinde paylaşıyoruz.

1. Adalet Bakanlığı :

Adalet bakanlığı lise mezunu memur alımı yapan kurumlar arasında yer alıyor. Adalet Bakanlığı 4 farklı birimine toplamda 12 bin 740 memur alımı yapacak ve bu alımlara en az lise mezunu olanlarda başvuru yapabilecek ve yanı sıra Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylarda başvuru yapabilecek. Adalet bakanlığı memur alımı ilanı hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

2. Dışileri Bakanlığı:

Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiliklerine devamlı olarak memur alımı ilanları yayımlamakta ve bu ilanlara en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olan adaylar başvuru yapabilmekte ve ayrıca yurtdışı alımlarında adaylardan KPSS şartı aranmıyor. İlana ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

3. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi:

Cumhuriyet üniversitesi bünyesine 45 kişilik kadro ile Sağlık personeli alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. Söz konusu alım pozisyonlarında, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylara yer verildi. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

4. Jandarma Genel Komutanlığı:

Jandarma bünyesindeki subay ihtiyacını karşılamak üzere 2019/220 eğitim öğretim yılı için Jandarma ve Sahil Güvenlik fakültesinde eğitim görmek için eğitime 220 lise mezunu erkek öğrenci alımı yapacağını ilan etti. Adayların başvuru yapabilmeleri için Askeri sınıfında belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

5. Namık Kemal Üniversitesi:

Namık Kemal üniversitesine en az lise mezunu Hemşire, Ebe, Sağlık Teknikeri, Laborant, Fizyoterapist ve Büro Personeli pozisyonlarında sözleşmeli personel alımı yapılacak. Toplamda 97 kişilik kadro ile alım yapılacak olup adaylardan KPSS'den en az 50 puan almış olmak şartı aranacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

TEMMUZ AYI MEMUR PERSONEL ALIMLARI İLANININ TÜMÜNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili ilanlara başvurular farklı tarihlerde yapılacak. Ancak adayların başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikleri yerine getiriyor olmaları gereklidir. Bu bağlamda adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Kamu personeli seçme sınavından puan almış olmak gibi şartlar aranacak.