Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksekokullarına polis memuru yetiştirlmek üzere toplamda 2 Bin 500 Polis Alımı alımı yapıyor. Başvurular, 08 Mayıs 2017 tarihinde başlamıştı. Adaylar başvurularını en geç 18 Mayıs 2017 tarihine kadar gerçekleştirmelidirler. Ön Başvurular İnternet üzerinden yapılacaktır.

Polis Meslek Yüksekokullarına hem erkek hemde bayan aday alımı yapılacaktır. 2 Bin 500 kişilik kadro ile 2 bin 250 Erkek aday ve 250 Bayan aday alımı yapılacak. Ayrıca bu kadro dışında Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar.

Adaylardan 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Yükseköğretime Geçiş Sınavında YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden 260 puan ve üzerinde puan almış olmaları istenecektir. Bu nedenle adaylardan KPSS şartı aranmıyor.

Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları geçerli sayılacaktır. Tüm aşamalardan geçen ve Yüksekokuldaki eğitim-öğretimi başarı ile bitiren öğrencilere, Polis Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması verilecektir. Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır.

Adaylar başvurularını son başvuru gününe kadar www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet kapısı hesapları ile başvuruda bulunacaklardır. Ayrıca başvuru yapacak adaylar başvuru ücreti olarak Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/Ankara “2017 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır. Yalnızca Halkbank Şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden 75 TL yatıracaklardır. İlan Hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim