Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bugün ( 11 Aralık 2018 ) yayımlanan duyurya göre Kamu Personeli Seçme Sınavı 2018/2 teric kılavuzu ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur personel alımı yapacak. Önceli haberlerimşzde Lise Mezunu 201 Memur Alımı Kadro Dağılımı ve Ön Lisans mezunu 350 Memur Personel Alımı Tercih İşlemleri şeklinde haberimizin ardında şimdi de Lisans mezunları için alım yapacak kurumlara ve kadro dağılımına değineceğiz. İşte Lisans Mezunu tercih işlemleri şöyledir.

TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ BAZI KURUMLAR:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Farklı üniversiteler, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Taşımacılık, Devlet hava Meydanları İşletmesi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu, Eti maden İşletmeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Trizm Bakanlığı, Milli Savunma bakanlığı Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri, MKEK, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, TCDD, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, TEDAŞ, TEİAŞ, Tüsrkiye İstatiskik Kurumu Başakanlığı, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii, TÜBASAŞ, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve YÖk gibi kurumlar KPSS 2018/2 tercih kılavuzunda başvuru yapabileceğiniz kurumlar arasında yer almaktadır.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Merkezi Yerleştirme ile Lisans Mezunu, Veri Kontrol ve Hazırlama İşletmeni, Memur, Diyetisyen, Mühendis, Denizcilik SÖRVEY Mühendisi, Avukat, İstatikçi, Mimar, Sekreter, Eksper, Ekonomist, Kimyager, psikologi Fizyoterapist, Bilgisayar İşletmeni, Mütercim, Hazine Avukatı, Bilet Kontrol Memuru, Kütüphaneci, Çözümleyici, Sosyolog, Sosyal Çalışmacı, Grafiker, Stajyer AIM Memuru, Apron memuru, ARFF Memuru, Şehir Plancısı gibi pozisyonlarda toplamda 1178 memur alımı yapılacak.

TERCİH İŞLEMLERİ:

Adaylar tercihlerine bugün ( 11 Aralık 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre tercih işlemleri 20 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek olup, tercih işlemleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. 

Lisans mezunlarının tercih edebileceği kadrolar ve pozisyonlara ulaşmak ve tercih Kılavuzuznun tamamına ulaşmak için KPSS 2018/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı! Haberimizi inceleyebilirsiniz.

Tercih işlemin yapmasını bilmeyen adaylar için hazırlamış olduğumuz ve görseller ile gösterdiğimiz haberimiz ile nasıl tercih yapabileceğinizi anlatıyoruz.

KPSS 2018/2 Tercihleri Nasıl Yapılır? Fotoğraflı Anlatım ve Nitelik Kodları Listesi