2018 yılı kamuda personeli alımları devam ediyor. Bilindiği gibi Başbakan Binali YILDIRIM geçtiğimiz yıl bütçe görüşmeleri sonrasında kamu kurumlarında 110 bin personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Bu alımlarda önemli bir sayı Kredi Yurtlar Kurumlarına yapılacak. Başbakan Binali YILDIRIM KYK'ya 10 bin 900 personel alımı planlandığını açıklamıştı. Alınacak bu personellerin 2018 yılı içinde göreve başlayacaklarını belirtmişti. KYK'da alınacak olan personeller hangi kadrolara alınacak ve bu alımlar ne zaman yapılacak? en çok merak edilen sorular arasında bulunuyor.

2018'de 110 BİN MEMUR HANGİ BAKANLIKLARA ALINACAK?

2018 yılında kamu kurumlarına yapılacak olan alımlarda 110 bin memurun kurumlara dağılımı şöyle olacak. Sağlık bakanlığına 36 bin farklı unvanlarda personel alınacak. Milli Eğitim bakanlığına 20 bin öğretmen alınacak. Adalet Bakanlığına'da İnfaz Koruma Memuru, Zabıt Katibi, Mübarşir kadrolarına 15 bin alım olacak. Kredi Yurtlar Kurumuna ise 10 bin 900 personel alınacak. 

KYK ALIMALARINA BAŞVURU ŞARTLARI

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumuna yapılan alımlar online başvuru sistemi üzerinden yapılıyor. Adaylar elektronik ortamda istenilen belgeleri sisteme yükleyerek başvuru adımlarını tamamlamaları gerekiyor. Başvuru şartlarında 657 Sayılı Kanunun 48. maddesinin 6. fıkrasında belirtilen askerlik şartları, 53. maddesinde belirtilen sağlık şartlarını taşımaları gerekiyor. KYK'ya yapılan personel alımlarında yurt yönetim memuru alımları adaylar tarafından yoğun ilgi gerçekleşiyor. Başvurular başlayınca alınacak olan personellerin unvan ve başvuru şartları netlik kazanacak. İşin olsa ekibi olarak alıma ilişkin detayları sizlerle paylaşacağız. 

Editör: TE Bilisim