Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü memur alımı yapacak. Türkiye genelinde 63 fakrlı şehirde alım yapılacak olup başvuru süreci 04 Ocak 2021 tarihinde başlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Yurt Yönetim Memuru alımı alımını ilk olarak İşin Olsa ekibinden duydunuz. İlk olarak ilanı sizlerle paylaştık ve ilan hakkında tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

Sözlü Sınav İle 500 Memur Alımı Yapılacak!

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksiklliği karşılamak için 500 kişilik kadro ile Yurt Yönetim memuru alımı yapılacak. Adaylar başvurularını KPSS puanı ile yapacak olup KPSS puanı sırasına göre Sözlü sınav sonucu başarı puanı sırasına göre 4 kat kadar adaya sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınav Ankara ilinde yapılacaktır.

Alım Yapılacak Şehirler Hangileridir?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Yurt Yönetim memuru alımlar 63 farklı şehirde yapılacak. Alımların çoğunluğu Büyükşehirlerde yapılacak. Şehre Göre dağılım şöyledir;

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün 500 Memur alımı ilanına başvuru yapacak adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Tam zamanlı çalışmasına engel durumu olmamak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli veya yaşlı aylığı almıyor olmak gereklidir.

Özel olarak ise, 2020 yılı KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Sınavın son başvuru tarihi itibari ile 65 yaşından büyük olmamak, Yükseköğretim kurumlarından en az lisans mezunu olmak gereklidir.

Başvuru Süreci 04 Ocak 2021'de Başlıyor! Nasıl Başvuru Yapılacak?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 500 memur alımı için başvurular 04 Ocak 2021 tarihi saat 09:00 itibari ile başlayacak. En geç 20 Ocak 2020 tarihi saat 17:00 'a kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda yapacaklar. 

Başvuru için gerekli belgeler, Başvuru Kılavuzu ve Diğer detaylara Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.