Kültür ve Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunana personel ihtiyacı için Avukat Alımı yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı 5. Dereceden 5 ve 9. Dereceden 15 avukat olmak üzere toplamda 20 Avukat alımı gerçekleştirecek. Adayların kadroya girişlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ile Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde giriş (sözlü) sınavı yapılacaktır. Sözlü sınava katılabilmek için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Adaylardan aranacak şartlar arasında, T.C. vatandaşı olan adaylar, kamu haklarından mahrum bulunmayan adaylar, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmayan, Askerliğini yapmış veya askerlik şartı bulunmayan, yapılacak güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç verecek olana daylar. Kısacağı buradaki şartlardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartarın hepsini taşıan adaylar ve bunlar dışında, Kamu personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 puana sahip, Hukuk Fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve Başvuru tarihinin son günü itibari ile Avukatlık ruhsatnamesine sahip olan adayların başvuruları kabul edilecek ve sınava girmeye hak kazanacaklardır. Ayrıca sınava Kamu personeli Seçme sınavının puan sırasına göre 100 aday çağrılacaktır. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 19 Aralık 2016 tarihi ile 30 Aralık 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, mesai saati bitimine kadar, “Sınav Başvuru Sistemi” ile giriş yapıp aynı sayfada yer alan kılavuzda belirtilen şekilde başvurusunu yaparak Avukatlık Giriş Sınavı Başvuru Formu çıktısı ve ekleri ile birlikte Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:50 100.Yıl-ANKARA adresinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığına elden veya posta yolu ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Başvurusu elektronik ortamda yapılmadan gönderilen belgeler işleme alınmayacaktır. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilir ve ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
 
Editör: TE Bilisim