Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere 5 kişilik kadro ile Müfettiş yardımcısı alımı yapacağını belirtmişti. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı ile 7. Kadro Derecesi ne Genel Müdürlükler görevlendirilmek üzere Müfettiş Yardımcılıı sınavı yapılacak. Sınavda başarılı olan adaylar göreve başlayabilecekler.

Ancak Resmi Gazete'de yayımlanmış olan son dakika duyurusu ile başvuru şartlarında değişiklik yapıldığı belirtildi. İşin Olsa ekibi olarak ilgili mevcut duyuru hakkında ve değişikliği yapılan şartları sizlerle paylaşacağız.

KPSS ŞARTI ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI!

Resmi Gazete'de yapılmış olan duyuruya göre KPSS puanı türü üzerinde değişiklik yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda eski şarta göre adaylardan KPSSP39, KPSSP40 ve KPSSP42 puan türü aranıyorken son değişikliğe göre KPSSP48 puan türü aranıyor. İşte eski şart ve yeni şart şöyledir.

Eski Şart:

18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik Hükümlerine göre Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (A) Grubu kadrolar için 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP 39-40-42 puan türlerinin birinden 80 ve daha yukarı puan almak, puan sıralamasına göre atama izni alınmış kadro kontenjanının 20 katından fazla olmamak.(5x20=100’üncü aday ile aynı puanı alanlar da sınava kabul edilecektir. )

Düzenlenen Yeni şart:

ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yıllarında A grubu kadrolara atanacaklar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS P48 puan türünden 80 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100 kişi içerisinde bulunmak, (Puanı 100’üncü aday ile eşit olan adaylar da sınava kabul edilecektir.)

ADAYLARDAN ARANAN DİĞER NİTELİKLER NEDİR?

  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,
  • Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
  • 01.01.2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı olmak,
  • 2018 veya 2019 yılı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavları (YDS) sonucunda en az (E) seviyesinde başarılı olmak,

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan için başvuru süreci başlamış olup adaylar başvurularını en geç 01 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir.

Değişikliği Yapılan İlanın Metni

Başvuru Kılavuzu

Editör: TE Bilisim