Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuru ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 40 kişilik boş kadro ile Naklen Memur Alımı yapacak. Alımlar Kontrolör pozisyonunda yapılacak. Başvuru süreci Bugün itibari ile başlamış olup başvurular alınmaya başlamıştır. KPSS siz Memur Alımı yapılacak olup şartlar haberimizin devamında.

Kontrolör Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Kanun maddesinin yürürlüğe girdiği 28/07/2021 tarihi itibariyle, genel bütçe ve özel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör kadrolarında yardımcılık veya stajyerlikte geçen süreler dâhil en az beş yıl görev yapmış olanlar ile aynı sürede görev yapmış olmak kaydıyla daha önce bu unvanları ihraz etmiş olanlar başvuru yapabilecekler.

Başvurular Bugün Başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı naklen memur alımı başvuruları Bugün 6 Eylül 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 10 Eylül 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece Kültür ve turizm Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü hizmet binasında Eğitim, Yetenek ve Kariyer Yönetimi Daire Başkanlığına gerçekleştirilmesi gerekmektedir. 10 Eylül 2021 Cuma günü mesai bitim saatinden sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.

Kontenjan Belirlenmesi Nasıl Yapılacak?

Kültür Bakanlığı tarafından En fazla 40 kontrolör/başkontrolör alımı yapılacaktır. Başvuruların yeteri kadar olmaması durumunda başvuru yapanların nakln atama işlemleri yapılacak. Koş kalan kadrolara ise 31 Aralık 2021 tarihine kadar tekrar başvuru ekranı açılarak Naklen KPSS siz Memur alımı için başvuru alınacak.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim