Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda olmak üzere memur alımı yapacağını yayımladı. Yayımlanan ilana göre adaylardan KPSS şartı aranacak. Ayrıca KPSS puanı sırasına göre ise sözlüsınav yapılacak. Peki bu ilana kimler başvuru yapabilecek? Ne zaman ve nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE MEMUR ALIMI POZİSYONLARI:

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Devlet Tiyatroları bünyelerinde 5 kişilik boşluk ile farklı illere alım yapacaklar. Alımlar KPSS en az 60 puan ile yapılacak ve Ön Lisans ve Lisans mezunları başvuru yapabilecek. Bu kapsamda Kapıcı-Kaloriferci pozisyonu için 3 kişilik kadro ile Ön Lisans Mezunu alım yapılacak. Lisans mezunu 1 yer Gösterici ve Ön lisans mezunu 1 Aşçı alımı yapılacak. Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan şartı aranacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 18 yaşını tamamlamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi şartlar aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

  • Kapıcı – Kaloriferci kadroları için ön lisans düzeyindeki 2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak ve Üniversitelerin İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Bölümünden Mezun Olmak.
  • Aşçı kadrosu için Üniversitelerin Aşçılık Bölümünden Mezun Olmak, Aşçılık Usta Öğreticilik Belgesi ile MEB Onaylı Hijyen Belgesi Sahibi Olmak ve ön lisans düzeyinde ki 2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.
  • Yer Gösterici kadrosu için MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikasına Sahip Olmak ve KPSP3 puan türünden 60 puana sahip olmak.

BAŞVURULAR:

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 22/07/2019 - 26/07/2019 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Ayrıca ) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekim yeri ve tarihleri daha sonra Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanacaktır. Kura çekimi noter huzurunda merkezi elektronik ortamda yapılacaktır. Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

İlanın tam metni

DİĞER MEMUR ALIMI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ