Devlet Personel Başkanlığı tarafından gelmiş lan duyuruya göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak adına memur personel alımı yapacağını ilan etti. yayımlanmış olan ilana göre farklı kadrolarda toplamda 785 kişilik boş kadro ile alım yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uzun zamandan beri ilanın yayımlanması bekleniyordu. Söz konusu ilan 20 Eylül 2019 tarihinde resmi olarak yayımlandı ve bizde İşin Olsa ekibi olarak ilgili ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

TÜRKİYE GENELİ ALIM YAPILACAK!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yayımladığı ilana göre Türkiye geneli olmak üzere farklı pozisyonlarda alım yapacak. Bu kapsamda, 500 Kürüphaneci, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker ve 20 Mütrcim olmak üzere toplamda 785 memur personel alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanına başvuru yapacak adayların taşımaları gereken bazı genel ve özel nitelikler aranmaktadır. Bu kapsamda adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenliksoruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevin yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi şartlar aranacaktır.

KPSS DETAYI NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu; Kütüphaneci, Arkeolog, Müze Araştırmacısı, Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı için KPSSP3, Tekniker için KPSSP93, puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak pozisyon unvanları (müze araştırmacısı, mühendis, tekniker pozisyon unvanları için bölümler) itibariyle sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek.

Mütercim-Tercüman pozisyon unvanı için 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden, en yüksek puandan başlanarak, yabancı diller itibariyle sıralanması neticesinde, alınacak sözleşmeli personel sayısının beş katı aday arasına girmek. En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından yayımlanmış olan 785 memur personel alım ilanı için adaylardna yukarıdaki niteikler dışında bazı özel şartlarda aranıyor. Bu kapsamda aşağıda kadrosuna göre özel nitelikleri sizlerle paylaşıyoruz.

KÜTÜPHANECİ ÖZEL ŞARTLAR:

Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

ARKEOLOG ÖZEL ŞARTLAR:

Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi (Arkeoloji Bölümü), Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak.

MÜZE ARAŞTIRMACISI ÖZEL ŞARTLAR:

Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; Sanat Tarihi programından, Tarih programından, Arap Dili ve Edebiyatı programından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak.

MİMAR ÖZEL ŞARTLAR:

Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren mimarlık programından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak.

MÜHENDİS ÖZEL ŞARTLAR:

Mühendislik alımları için farklı alanlarda alım yapılacak. Bu kapsamda harita Mühendisliği, Elektirik Elektronik mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine mühendisliği alanlarında alım yapılacak.

Harita Mühendisliği için; Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği için; Mühendislik fakültelerinin elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği veya elektrik-elektronik mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

İnşaat Mühendisliği için; Mühendislik fakültelerinin inşaat mühendisliği lisans programından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Makine Mühendisliği için; Mühendislik fakültelerinin makine mühendisliği veya makina mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

ŞEHİR PLANCISI ÖZEL ŞARTLAR:

Yükseköğretim kurumlarının şehir ve bölge planlama lisans programından mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak.

TEKNİKER ÖZEL ŞARTLAR:

Tekniker alımlarırda mühendis adayları gibi farklı alanlarda alımı yapılacak olup, alımlar, Harita Teknikerliği, Elektrik Teknikerliği ve Makine Teknikerliğ alanlarında alım yapılacak.

Harita Teknikerliği için; Harita, Harita Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği, Harita ve Kadastro ön lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Elektrik Teknikerliği için; Elektrik, Elektrik Teknolojisi ön lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Makine Teknikerliği için; Makine ön lisans programından mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

MÜTERCİM TERCÜMAN ÖZEL ŞARTLAR:

Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren, İngilizce veya Almanca; Mütercim-Tercümanlık, Çeviribilim ile Alman Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun olmak ve belirtilen dillerden (son başvuru tarihinden önceki 5 yıl içinde alınmış) YDS’den en az (B) düzeyinde puana veya bu düzeye denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan, (son başvuru tarihinden önceki 2 yıl içinde alınmış) bir belgeye sahip olmak. (Yabancı dil sınavlarının eşdeğerlikleri için ÖSYM Yönetim Kurulunca belirlenip yayınlanan güncel tablo esas alınacaktır.)

BAŞVURULAR:

Kültür Bakanlığı yuakarıdaki memur personel kadroları için alım yapacak olup adaylar başvurularına 25 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayabilecek ve en geç 09 Ekim 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Söz konusu ilana başvurular www.kulturturizm.gov.tr internet adresinin ana sayfasında bulunan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı linkten başvurularını gerçekleştireceklerdir. Adayların gerekli işlemleri yapmadan önce sorunla karşılaşmamaları açısından aynı sayfada yayınlanan “Sınav Başvuru Kılavuzunu” incelemeleri gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ