Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz aylarda bünyesine personel alımı yapacağını duyurumuştu. Kültür Bakanı tarafından TV programında yapılan açıklamaların ardından resmi duyuru Eylül ayında gelmişti. Başvurularına 25 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlamış olan adaylar için başvurularda son güne geldik. Peki ilanın detayları nedir? Başvuru sonrası ne yapılacak gibi işlemleri işin olsa ekibi olarak sizlere haberimizde aktaracağız.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK!

Kültür ve Turizm Bakanlığı toplamda 785 kişilik kadro ile farklı alanlarda alım yapacğaını belirtti. Bu kapsamda adaylar başvurularını, 500 Kütüphaneci, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı, 50 Mühendis , 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 20 Mütercim kadrolarında alım yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen şartları taşımak
  • ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme sınavından ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak,
  • Son başvuru tarihi itibari ile eğitimini tamamlamış olmak,
  • Alım yapılacak pozisyona göre gerekli eğitim programlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Bakanlık başvuruları 25 Eylül 2019 tarihi itibari ile almaya başlamıştı. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar başvurularını en geç Bugün ( 09 Ekim 2019 ) tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Bakanlığın www.kulturturizm.gov.tr internet adresinin ana sayfasında bulunan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı linkten başvurularını gerçekleştireceklerdir. Adayların gerekli işlemleri yapmadan önce sorunla karşılaşmamaları açısından aynı sayfada yayınlanan “Sınav Başvuru Kılavuzunu” incelemeleri gerekmektedir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kültür bakanlığı sınava katılacak adaylar için açıklama tarihi ile ilgili herhangi bir tarih vermedi. Giriş sınavına katılacak adayların listesi Bakanlık (www.kulturturızm.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecektir. En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır. Sınava katılma hakkı elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR VE BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim