Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı yapması bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre 700 memur alımı yapılacağı söyleniyor. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı 2021 yılı 700 memur alımı yapacak mı? Kontenjan sayısı belli mi ? Tüm bu detayların bilgilerini sizlerle paylaşacağız?

Kültür Bakanlığı 700 Memur Alımı Yapacak mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 yılında yapılan açıklamalara göre 700 Memur alımı yapılacağını ifade etmişti. Adayların uzun süredir beklemesinin ardından normalleşme süreci ile başvuruların başlaması bekleniyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanı 2020 Kasım ayında açıklamada bulunmuştu. Söz konusu açıklamaya göre:

2020'de Covid-19 salgınına yönelik tedbirlere rağmen arkeolojik kazı ve yüzey araştırması sayısı 500'ü aşmıştır. Bakanlığımız ve bağlı kurumlarımızın destekleri ile 2019 yılında başlatılan 12 aylık kazı programına dahil olan kazı başkanlığı sayısı bu yıl 3 kat artırılarak 20'den 62'ye çıkarılmıştır. 2021 yılında kalanları dahil ederek bu sayıyı 125'e çıkarmayı hedefliyoruz.

Yıl boyu süren kazılar kapsamında 2019'da ilave 100 arkeolog, sanat tarihçi ve restoratör istihdam edilmiş olup 2020 yılında da arkeolog, sanat tarihçi ve restoratör unvanlarında 248 ilave personel istihdam edilecektir. Bunlarla ilgili gerekli başvurular sitelerimizde açıklandı. Beklenti vardı, arkeologlarımız özellikle, başvurularını hızlı şekilde yapabilirler.

Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamaya göre Arkeolog, Sanat Tarihçisi ve Restoratör pozisyonlarında 700 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacağını belirtmişti. Bakan Ersoy açıklamalarına şöyle devam etti:

2021 yılı sonunda 125 kazı alanının da bu programa dahil edilmesiyle ilave 350 uzman personeli de dahil ettiğimizde toplam 700 arkeolog, sanat tarihçisi ve restoratör 2021 sonu itibarıyla istihdam edilmiş olacak.

Kadro Dağılımı Belli Oldu Mu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı için alım yapılacak kadrolar belli oldu. Ancak henüz kadro dağılımına ilişikin kesin bir cevap gelmedi.

Kütüphaneci Alımı Yapılacak mı?

Kültür ve Turizim Bakanlığı 2021 yılı memur personel alımı kapsamında kütüphaneci alımları beklentiler arasında. Ancak Kültür ve Turizm Bakanı tarafından kütüphaneci alımına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Kütüphaneci alımları için adaylardan, Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü mezunu olmak şartları aranır.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Kültür ve Turizm Bakanı yaptığı açıklamada alımların 2021 yılı sonuna kadar yapılacağını açıkladı. Bu yönde adaylar oldukça sabırsızlanmaya başladı ve alımların bir an önce yapılması bekleniyor. Ülkemizde normalleşme sürecinin de gelmesi ile birlikte 1 Temmuz 202 tarihi ile sokağa çıkma yasağı da kalkıyor. İlanın Temmuz ayı içerisinde yayımlanması adaylar tarafından beklentiler arasında.

Ancak, Geçmiş dönemlerde yapılan Memur alımlarına baktığımızda ilanların Eylül ve Ekim aylarında yayımlandığını görüyoruz. Bu kapsamda 2021 yılı memur alımlarının da Eylül ayında başlaması bekleniyor.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığının 700 memur alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilecek. Bu doğrultuda genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise KPSS, Eğitim gibi şartlar aranacak.

Genel Şartlar Nedir?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

KPSS şartı Nedir?

2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından B Grubu puanına göre Ön lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak gereklidir.

Kadrosuna Göre Özel Şartlar Ne Olacak?

Arkeolog: Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi (Arkeoloji Bölümü), Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak.

Sanat Tarihçisi: Yukarıdaki niteliklere ek olarak adaylardan Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; Sanat Tarihi bölümü veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümünden mezun olmak.

Restoratör:Taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon, konservasyon ve mimari restorasyon konularında, üniversitelerin ilgili ön lisans ve lisans programlarından mezun olmak veya Mimarlık, Mühendislik, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Dil ve Tarih-Coğrafya fakültelerinin taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon, konservasyon ve mimari restorasyon konularında lisansüstü programlarından veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN VE GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA