Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yüzlerce adaya müjdeli haber verilmişti. Uzun yıllardır atanmayı beklenen adaylar nihayetinde bu duyuruya çok sevindiler. Bakanlık 500 Kütüphaneci alımı için karar aldı ve bu duyuruyu çeşitli platformlardan duyurdu.

Henüz ilan yayımlandı ancak adaylar bir yandan başvuru şartlarını ve detayları araştırmaya başladılar bile. Bizde sizlerle bu haberimizde başvuru şartları, yapılan duyuru ve muhtemel başvuru tarihini sizlerle paylaşacağız.

BAKANLIĞIN DUYURUSU :

Kültür Bakanlığı öncelikle Twitter hesabından adaylara duyuru yaptı. Yapılan duyuruda" Kütüphanecilerimize Müjde! KPSS Sınavı yerleştirme Sonuçlarına Göre 500 Kütüphaneci alınacaktır" şeklinde bir duyuru yayımladı. Sonrasında ise 30 mayıs 2019 tarihi itibari ile resmi İnternet sitesinde Kürüphaneci kadrosu dışında da alımlar yapacağını ilan ederek. 500 Kütüphaneci ve 285 Memur alacağını duyurdu. İşte o duyuru;

Bakanlığımız taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi çerçevesinde sözleşmeli pozisyonda, 500 Kütüphaneci, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı ve 20 Mütercim Tercüman ihdası yapılmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığınca söz konusu pozisyonlara personel alımı için açıktan atama izni verilmesi halinde (KPSS (B) puanı esas alınarak) ilana çıkılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak gibi şartlar aranmaktadır.

Özel olarak ise, adaylardan eğitim ve KPSS şartı aranıyor.

Eğitim olarak, Lisans eğitimi veren fakültelerin enformasyon, arşivcilik ve dokümantasyon, Kütüphanecilik, Belge yönetimi gibi bölümlerinden mezun olmuş olmaları veya bunlara denkliği bulunan ve YÖK tarafından onaylanmış olan Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS şartı olarak ise duyuruda da belirtildiği üzere KPSS B Grubundan puan alınmış olması gereklidir.

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

Söz konusu ilan için herhangi bir gelişme yok ve ne yazık ki kesin tarih vermek çok zor. Ancak yapılan duyuruda yola çıkacak olursak, cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığınca söz konusu pozisyonlara personel alımı için açıktan atama izni verilmesi halinde Kültür ve Turizm bakanlığı 500 Kütüphaneci alımı ilanını açıklayacak.

TALEPLERİ TOPLUYORUZ!

İlan hakkında aklınıza takılan veya şunun şöyle olmasını istediğiniz durumlar olması durumunda bizlere yani İşin Olsa Ekibine aşağıdaki yorum kısmından belirtmeniz halinde sizler için düzenleme talepleri oluşturulacaktır.

Ayrıca ilan yayımlandığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa mobil uygulamasını indirerek ilandan haberdar olabilirsiniz.