Kredi ve Yurtlar Kurumu memur personel alımı gerçekleştirecek. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde bulunan boş kadrolara istinaden alım duyurusu yayaımladı. Yapılan duyurya göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesine 25 kişilik boş kadro ile Müfettiş Yardımcılığı kadrosuna alım yapacak. Adaylarda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliği hükümlerine göre Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Yapılacaktır. Ayrıca adayların bu sınava katılabilmeleri için 2017 KPSS den puan almış olmaları ve başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANANCAK ŞARTLAR:

Kredi ve Yurtlar Kurumu alım yapacağı Müfettiş Yardımcıları için adaylardan, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavınndan KPSSP48 puan türünden en az 80 puan almış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, İktisat, Siyasi, İşletme, İdari bilimler, Hukuk ve Siyasi Bilgiler fakültelerinden en az dört yıllık lisans eğitimi almış olmak veya bu okullara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı olan yurtiçi veya yurtdışı okullardan mezun olmuş olmak, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müfettiş Yardımcılığı sınavında iki defadan fazla katılmamış olmak, Müfettişlik karakteri ve Vasıflarına uygun olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık problemi olmamak şartları aranmaktadır.

Yukarıdaki şartları taşıyan ve  KPSS den en az 80 puan almış olan adaylar değerlendirmeye alınacak ve KPSS puan sırasına göre ilk 500 sıraya girebilmeleri gerekmektedir. Sınava dahil edien adayların listesi 20 Kasım 2017 tarihinde başvuru sonuçlarını öğrenebilirler. Buna göre Sınavın yazılı bölümü 03 Aralık 2017 tarihinde Ankarada yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvurular 25 Ekim 2017 tarihi ile 31 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Buna göre başvurular,  Gençlik ve Spor Bakanlığının www.gsb.gov.tr, Kurumun www.kyk.gov.tr internet adreslerinden veya doğrudan e- devlet kapısından (https://www.turkiye.gov.tr/) giriş yaparak başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları, yüksek öğrenim diploma veya mezuniyet belgeleri ile KPSS sonuç belgelerini tarayarak eklemeleri ve başvuru formunun çıktısı ile birlikte formda belirtilen belgeleri en geç 06.11.2017 Pazartesi günü saat 18.00'e kadar "Kıbrıs Cad. No: 3 06600 Kurtuluş/ANKARA" adresinde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına bizzat veya posta yoluyla iletmeleri gerekmektedir. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim