Kredi ve Yurtlar Kurumu ( KYK ) memur personel alımı yapıyor. Başvurular başlamış olup bir çok aday başvuru yapmıştır. Başvurusunu yapmamış veya unutmuş adaylar için bugün son şans. Çünkü duyuruya göre başvurular Bugün ( 14 Nisan 2017 ) sona eriyor! Adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için aranan şartlara uygun bir aday olmak zorundadır. Son başvuru gününe kadar yapılan başvurular geçerli olup bugünden sonra yapılan başvurular işleme alınmayacaktır. Başvurular bugün itibari ile en son 23:59 saatine kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. Elektronik ortamda başvuru formu doldurulmadan yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Bay ve bayan aday alımları ile bir çok kişinin yüzünü güldürüyor. Toplamda 1044 kişilik kadro ile KYK 601 kişilik bayan alımı ile 433 kişilik erkek alım kadrolarını tüm Türkiye genelindeki yurtlara dağıtmıştır.Bu alım kadrolarına ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz

BAŞVURU ŞARTLARI :

Başvuru yapacak adaylar mutlaka Kamu personeli Seçme Sınavından puan almış olmak zorundadır. Adaylardan 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak istenecektir.

Ayrıca adaylar KPSS sınavı dışında, ürkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlüğü bulunmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans programlarından mezun olmak, veya buna denkliği olan YÖK tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak, sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlı aylığı almıyor olmak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmaması şartları aranacaktır. KPSS şartına ve bu bütün şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilerek sınava girmeye hak kazanacaklardır.

SINAV :

Alınacak olan 1044 aday bütün başvuru şartlarını taşımaları dahilinde, Yapılacak olan sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Sınava katımaya hak kazananların listesi 22 Nisan 2017 tarihinde (www.gsb.gov.tr) ve (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adreslerinde ilan edilecektir. Adaylar bu duyuru ile sınav yerini, sınav saatini öğreneceklerdir. Ayrıca bunun dışında adaylara özel olarak tebligat gönderilmeyecektir.

 İlanın Tam Metni için Buraya Tıklayınız.