Devlet Personel Başkanlığı (DPB) üzerinde ilana çıkan Dışişleri Bakanlığı, KPSS şartsız meslek memuru alımlarında başvuru tarihleri için belirtilen takvimin sonlarına yaklaşılıyor. DPB üzerinde ilan yayımlayan ve başvuruları almaya başlayan bakanlık, adaylarda kpss şartı aramıyor ve belirli niteliklerin karşılanmasını istiyor. Yayımlanan ilan kılavuzunda tüm bunlar detaylıca aktarılmıştır ve haberimizde aşağıdan erişilebilir durumdadır. İlan kılavuzuna tüm adayların mutlaka göz atmalarını, önerileri ve uyarıları dikkate almaları gerektiğini hatırlatmak isteriz.

İlan yayımlandı dışişleri bakanlığı meslek memuru alımı yapıyor - kpss şartsız memur alımı

Başvuru tarihi: İlana başvurular 03.01.2019 tarihinde alınmaya başlanmıştır.

Son başvuru tarihi: Başvurular 22 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecektir.

Başvuru şekli ve yeri: Belirtilen tarihe kadar adayların başvurularını bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapmaları beklenmektedir.

Alınacak memur sayısı: 50 meslek memuru alımı gerçekleştirielcektir.

ŞARTLAR VE DETAYLAR
İlana başvuracak olan adayların 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen tüm şartları taşıyor olmaları, ilanda beliritlen niteliklere uygun olmaları, sağlık problemi bulunmayan kişiler olmaları, yurt içi ve yurt dışında görevlendirmeyi kabul ediyor olmaları, temsil-iletişim-muhakeme ve ifade yetenekleri gelişmiş kişiler olmaları, kamu zararına bir faaliyette yer almamış olmaları, herhangi bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmaları şartları üzerinden uygunluk sağlamaları gerekli görülmektedir. İlana yönelik kılavuz bağlantısı aşağıda yer alacaktır. Tüm adayların kılavuzu dikkatlice okumaları ve incelemeleri gerekmektedir.

KPSS şartsız meslek memuru alımına başvuru kılavuzu için tıklayınız.