KPSS puan şartının aranmadığı, en az lise mezunu kişilerin başvuru yapabileceği ilanlar yaıymlanmaya başladı. Farklı şehirlerden belediye başkanlıklarına yönelik olarak yayımlanan bu ilanlara başvuru şartlarına, adayların dikkat etmesi gerekenlere ve kadro detaylarına yer vereceğiz. Çok sayıda şehirden yapılan bu alımlara başvuracak adayların, aşağıda belirtilen şartları taşıması gerekmekte olup, yalnızca ortak şartlara değinilecektir. İlgili pozisyonlara yönelik ek nitelikler ve şartlar aranabilmektedir. Bu şartlara kısaca göz atalım...

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık problemi bulunmamak, görevini yapmasına engel bir durumu bulunmamak, kamu zararına faaliyetlerde yer almamış olmak, iletişim becerisi gelişmiş olmak, herhangi bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olmak, kamudaki bir görevinden disiplinsizlik nedeniyle uzaklaştırılmamış olmak, kendisine verilecek görevleri zamanında yerine getirebilecek olmak, temsil ve ifade yetenekleri gelişmiş olmak, takım çalışmasına yatkın olmak, kendini geliştirmeye açık olmak şeklinde özetlenebilmektedir.

HANGİ BELEDİYELERE ALIM YAPILIYOR?

Memur ve işçi statüsünde yapılan alımlarda Manisa Saruhanlı Belediyesi 10 büro memuru, 6 zabıta, 3 şoför, 2 çaycı, 2 temizlik personeli alacaktır. İzmir Belediyesi ise hemşire kadrosuna alımlar yapacaktır. Niğde Bor Belediyesi büro yönetimi ve sekreterlik kadrosundan 1 personel alımı yapacaktır. Aydın Büyükşehir Belediyesi ise işçi, teknik personel, idari personel kadrolarına alımlar yapacaktır. Bu bağlamda kepçe operatörü, iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı, işçi, elektronik pano elemanı/işçisi, mühendis, boyacı, mekanik bakım onarıcısı pozisyonlarından alımlar söz konusu olacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yayımlanan bu ilanlarla alakalı daha fazla bilgiye ve başvuru süreçlerine, belediyelerin resmi web adreslerinden yayımlanan başvuru kılavuzları aracılığıyla erişim sağlayabilirsiniz. Yayımlanan ilanlarla alakalı tüm bilgilendirmeler kurumların web sitesi üzerinden kamuoyuna ulaştırılmıştır.

Editör: TE Bilisim