Türkiye Maarif Vakfı Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan memur alımı ilaına göre Türkiye Maarif Vakfı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 25 kişilik boş kadro ile KPSS siz Memur Alımı yapacağını bildirmişti. Başvuruların ilanın yayım tarihi ile başlamasının ardından başlamıştı ve hala devam ediyor. Peki Türkiye Maarif Vakfı ( TMV ) Memur alımı başvuru şartları nedir? Nasıl başvuru yapılacak?

25 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Türkiye Maarif Vakfının Merkez birimlerinde görevlendirilmek üzere 25 Maarif Uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Türkiye Maarif Vakfı KPSS şartı Olmaksızın memur alımı gerçekleştirecek. Bu yönde adaylardan KPSS şartı aranmayacak olup genel olarak ise 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki ve aşağıdaki nitelikler aranacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53.maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

Eğitim Şartı:

Üniversitelerin örgün eğitim veren ve aşağıda belirtilen dört yıllık fakültelerden mezun olmak, Teknik Eğitim, Mesleki Eğitim ve Eğitim Fakültelerinin herhangi bir bölümü, ve ktisat, İşletme, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Sosyoloji, İstatistik, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Matematik bölümünden mezun olmak gereklidir.

Yaş Şartı:

01/01/1992 tarihinde veya sonrasında doğmuş olmak,

Yabancı Dil Şartı:

İspanyolca, İngilizce, Fransızca veya Arapça dillerinden; son beş yıl içerisinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavlardan (YDS, e-YDS ve YÖKDİL) en az 70 (C) puan ya da ÖSYM tarafından geçerliliği kabul edilen (CPE, CAE, TOEFL iBT, PTE Akademik, DELF, DALF, DELE) sınavlardan en az ÖSYM Denklik Tablosunda belirtilen 70 (C) eşdeğer puana sahip olmak veya yurtdışında ilgili dillerde (İspanyolca, İngilizce, Fransızca veya Arapça) eğitim veren üniversitelerden mezun olmak.

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Türkiye Maarif Vakfı memur alımı için başvuru süreci devam ediyor. İlanın 25 mart 2021 tarihi ile başlamasının ardından en geç 24 Nisan 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar KPSS Siz Memur alımı ilanına başvuruşarını aşağıdaki adımları izleyerek gerçekleştireceklerdir.

1. Adımda: kariyer.turkiyemaarif.org web sitesine girerek ‘Kullanıcı Kaydı’ butonu üzerinden sisteme üye olmaları ve burada kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra sisteme giriş yapmaları,

 2. Adımda: Sisteme giriş yaptıktan sonra ‘Yeni’ ikonundan tüm alanları eksiksiz bir şekilde doldurarak özgeçmişlerini oluşturmaları ve özgeçmişlerini oluştururken ‘Ekli Dosyalar’ kısmına ilanda belirtilen belgeleri ‘Dosya Tipi’ ile uyumlu bir şekilde eklemeleri ve ‘Kaydet’ butonu ile özgeçmişlerini kaydetmeleri,

3. Adımda: ‘Yayındaki İş İlanları’ modülünden ilgili ilana başvurmaları ve ‘Başvurumu Tamamla’ ikonunu işaretlemeleri, gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim