Çeşitli devlet ve kamu kurumları hem kendi internet sayfaları hem de İŞKUR üzerinden yayınladıkları ilanlar ile farklı kadrolarda alım yapacağı duyuruldu. Alım yapılacak olan kadrolar arasında büro memuru ile düz memurluk kadrolarının yanında itfaiye şoförü yönetici asistanı kadroları da yer alıyor. TÜBİTAK tarafından yayınlanan ilanda normal ve engelli vatandaşların kurum bünyesinde istihdam edilmesine yönelik alım gerçekleştirileceği açıklandı.

Kadrolara İlişkin Detaylar

TÜBİTAK bünyesinde yapılacak alımlar çeşitli kadrolara ilişkin olup alım detayları şu şekildedir:

  • Düz memur alımlarında TMY ve engelli bireylerin başvuru yapabileceği yer alıyor. Herhangi bir ön lisans programından mezun olan adaylar özel şart olmadan kadroların birine başvuru yapabilecek. Diğer kadro için ise adayların işletme, maliye, muhasebe, finans, finans ve muhasebe, muhasebe ve vergi ön lisans programlarından mezun olan engelli adaylar başvuru yapabilecek.
  • Yönetici asistanı ilanına ise engelli adayların başvurabileceği yer alırken ilanda herhangi bir ön lisans programında mezun olmak yeterlidir.
  • Büro memuru alımında Bilgi ve Belge Yönetimi Arşivcilik bölümlerinden mezun olan adaylar başvuruda bulunabilcek olup adayların ayrıca birtakım özel şartları da sağlaması istenmektedir.
  • Kuruma itfaiye şoförüalımında ise başvuracak adayların En az 2 yıl Sivil Savunma Personeli olarak çalışmış olmak, İtfaiye aracını kullanabilmek için E (Eski) / C (Yeni) Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak ile ön lisans mezunu olmak gerekiyor.

İlgili ilanlara ulaşmak için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim