Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 10 binlerce adayı sevindirecek ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Polis Akademisi Başkanığına bağlı olan Polis Meslek Eğiti Merkezleri 10 bin kişilik boşluk ile Polis alımı yapacak. Buna göre 23. Dönem POMEM kapsamında Lisans ve Ön Lisans mezunu adaylar alınacak olup adaylardan istenen başvuru şartlarını taşımaları gereklidir.

KİMLER BAŞVURU YAPACAK? KONTENJANLAR NEDİR?

10 Bin polis alım ilanına başvuru yapacak adaylar mutlaka belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Bu yönde adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak olup bu niteliklerin tamamını taşıyan kadın ve erkek adaylar başvuru yapabilecekler.

Söz konusu ilan ile, Ön Lisans mezunu 2 bin kişilik boşluk ile 1800 Erkek ve 200 Kadın aday alınacak. Lisans mezunu ise, 7 bin 200 erkek ve 800 kadın alımı yapılacak. Toplamda 10 bin kişi alınacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Bunun dışında 18 yaşını tamamlamış olmak, 30 yaşından gün almamış olmak, Kadınlar için 162 cm ve erkek adaylar için 167 vm boyundna kısa boylu olmamak, Alko uyuşturucu ve uyarıcı gibi maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Silah taşımasına engel olabilecek ve Silahlı görev yapmasına engel bir durum olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek.

Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan alınmış olması gereklidir. Buna göre Ön Lisans mezunları için 2016 yılında yapılan sınavdan KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Lisans mezunları içni 2017 veya 2018 yıllarında yapılan sınavdan KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR EN GEÇ 14 EKİM 2018 ?

Söz konusu duyuru Polis Akademisi Başkanlığında 28 Eylül 2018 tarihinde yayımlanmıştı ve adaylar başvurularına 01 Ekim 2018 tarihinde başlamışlardı. Buna göre başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar başvurularını en geç 14 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştrmeştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü saat 18.00’e kadar a http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

23. DÖNEM POMEM BAŞVURU KILAVUZU

ÖNLİSANS MEZUNLARI BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANS MEZUNLARI BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ayrıca Ön Başvuru tarihleri içerisinde adayların başvuru kılavuzunda belirtilen banka bilgileri ile Sınav ücreti olarak belirtiln 100 TL lik ücreti yatırmaları gereklidir.

Editör: TE Bilisim