Devlet Personel Başkanlığının, Resmi Gazatenin ve kurumların kendi internet sitelerindeki yapmış oldukları duyurulara göre kamuya çok sayıda kamu Kurumu veya Kamu Kuruluşu çok sayıda memur personel alım duyurusu yapılıyor. Bir çok Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşu bünyelerindeki memur personel eksikliklerini karşılamak amaçlı farklı illerde, farklı niteliklerde ve farklı kadrolarda memur personel alımı yapılacak. Adayların neredeyse hepsi memur olmak için Kamu Personeli Seçme Sınavına katılıyor. Ancak herkes malesef yüksek puan alamıyor ve kamuya girme şansları azalıyor. Ancak hiç üzülmeyin bu haberimizde bir çok kurumum KPSS 60 puan ile alım yapmaktadır. Adaylardan en az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans ve Lisans mezunu olmaları istenmektedir. Lise mezunları KPSSP94, Lisans Mezunları KPSSP3 ve Önlisans mezunları KPSSP93 puan türünden puan almış olmaları şarttır. 

Toplamda 14 bin 816 kişilik kadro ile, Emniyet Genel Müdürlüğü, Spor Toto teşkilatı, Gelir idaresi Başkanlığı, Kredi Yutlar Kurumu, Türkiye Petrolleri, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı, Üniversiteler ve bunlar gibi bir çok kurum memur alımı yapacak. İşte alım yapacak kurum veya kuruşlar; 

HANGİ KURUMLAR KAÇ PUAN İLE ALIM YAPIYOR ?

Kredi ve Yurtlar Kurumu 1044 Sözleşmeli Personel Alımı:  Devlet Personel Başkanlığı sitesinde yapılmış olan duyuruya göre Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere, 601 Kadın aday ve 443 erkek aday olmak üzere toplamda 1044 sözleşmeli personel alacak. Adaylardan 2016 yılına ait KPSSP3 puan türünden en az 70 puan şartı aranacaktır. Diğer şartlara ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 Bin Polis Alımı : Milyonlarca adayın beklediği ilan 01 Nisan 2017 tarihinde duyurusu yapıldı. Duyuru ile bir çok kişinin gözlerinden polis olma ümidi geçti. Emniye Genel Müdürlüğü 10 bin kişilik kadro ile 9 Bin erkek ve Bin bayan aday alımı yapacak. Adaylardan, 2015 yılı ve 2016 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden lisans mezunları için en az 60 puan almış olmaları şartı aranacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Gelir İdaresi Başkanlığı 2 Bin Memur Personel Alımı : Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini tamamlamak üzere farklı illerden toplamda 2 bin kişilik kadro ile Gelir Uzman yardımcısı alacak. Adaylardan 2015 yılı ve 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP35 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şartı aranacaktır. Başvurular 10 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak olup daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ASDEP 1500 Memur Alımı : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı il müdürlükleri resmi internet sitelerinden ASDEP memur personel alımı ilanları yayımlıyor. Toplam bin 500 memur personel alımı yapılacak. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı 158 Memur Alımı : Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliği için İstanbul ilinde toplamda 158 memur personel alımı yapacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan şartı aranacak. Son Başvurular 21 Nisan 2017. İlan hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Elektrik Üretim Anonim Şirkeri 300 İşçi Personel Alımı: Elektrik Üretim Anonim Şirkeri kendi bünyesindeki ihtiyacı için 300 kişilik kadro ile daimi işçi alımı yapacak. Başvuruda bulunacak olan adaylar en az lise mezunu olmakz orunda ve 2016 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak zorundadır. Alım detaylarını incelemek için Buraya Tıklayınız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 155 Subay ve Astsubay Alımı: Sahil Güvenlik Komutanlığı yaptığı duyurusuna göre sınav ile sözleşmeli olarak ve Muvazzaf olarak toplamda 155 kişilik kadro ile alım yapacak. 55 Subay ve 100 Subay alınacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan şartı aranacak olup, diğer detaylar için Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı 25 sözleşmeli Personel Alımı : Milli Savunma Bakanlığı 06 Nisan 2017 tarihi ile alım yapacağını belirtti. Toplamda 25 kişilik kadro ile Sözleşmeli personel alacak. Diğer Detaylar için Buraya Tıklayınız.