Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından az önce 27 Mayıs 2021 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre KPSS 2021/6 tercih kılauzu yayımlandı. Yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre alımlar KPSS Puanı ile Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda ÖSYM üzerinde gelen KPSS 2021/6 tercih kılavuzu hakkında detayları haberimizde.

250 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

ÖSYM ile gelmiş olan tercih kılavuzuna göre Ticaret Bakanlığı bünyesşndeki eksikliği karşılamak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 250 kişilik boş kadro ile Memur Alımı Yapılacak. Alımlar Büro Memuru kadrosunda yapılacak olup Büro Memuru Alımı mezununiyete göre kadro dağılımı şöyledir.

  • Ön Lisans Mezunu: 97 Büro Personeli
  • Lisans Mezunu: 153 Büro Personeli

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 (*), 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki, b) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki, şartları taşımaları gerekmektedir.
  • Ticaret Bakanlığına yerleştirilen adaylar hakkında, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri doğrultusunda Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması yaptırılacaktır.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.
  • Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranacak genel şartlara ilave olarak sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların;
  • Sağlık bakımından büro personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmaması,
  • KPSS'ye girmiş ve 2020-KPSS sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP-3, ön lisans mezunları için KPSSP-93 puanı almış olması,
  • Sözleşmeli olarak istihdam edilecek büro personeli pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olması gereklidir.

TERCİHLER NE ZAMAN ALINACAK?

Adaylar tercihlerini,27 Mayıs – 03 Haziran 2021tarihleri arasında ÖSYM’ninhttps://ais.osym.gov.trinternet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri,03 Haziran 2021tarihinde saat23.59'dasona erecektir.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ticaret Bakanlığı 250 memur alımı için adayların ÖSYM tarafından belirtilen tercih ücretini anlaşmalı bankalara yatırmaları gereklidir. Bu kapsamda tercih ücreti 25 TL olarak belirtilmiştir.

TERCİH KILAVUZU BURADA