Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından gelen duyuru ile KPSS 2021 yılı ilk tercihler başladı. Yayımlanan Tercih kılavuzu ile KPSS 2021/3 kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığına memur alımı yapılacak. Peki alım yapılacak kadro nedir? Tercih ücreti ne kadar? Tüm bu detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

2021 YILI İLK TERCİHLER BAŞLADI!

ÖSYM yayımladığı KPSS 2021/3 kapsamında Memur Alımı tercihleri başladı. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Mühendis Alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar 5 farklı ilde yapılacak.

Bu kapsamda kadro dağılımı şöyledir:

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 6 kişilik kadro ile Mühendis alacak olup adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS ve Eğitim nitelikleri aranacak.

  • İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 (*), 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • Başvuru genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından atanması için istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.
  • Sağlık bakımından Mühendis olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.
  • KPSS’ye girmiş ve Mühendis pozisyonu için 2020-KPSS Lisans sınavında KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
  • Meteoroloji Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü KPSS 2021/3 kapsamında yapılacak tercihler Bugün 28 Ocak 2021 tarihi ile başladı. Adaylar tercihlerini en geç 03 Şubat 2021 tarihine kadar gerçekleştireceklerdir. Tercihler sadece ÖSYM üzerinden aday şifresi ve TC kimlik numarası ile yapılacaktır.

2021 YILI KPSS TERCİH ÜCRETLERİ BELLİ OLDU!

2020 yılı için yapılacak tercihlerde adaylar tercih işlemi için 20 TL ücret ödemek zorundaydılar. Ancak 2021 yılında tercih ücretlerine zam gelerek 25 TL yapıldı. Bu anlamda adaylar tercihlerini yapabilmeleri için son tercih gününe kadar anlaşmalı bankalara tercih yapmaları gerekmektedir.

Anlaşmalı Bankalar:

TERCİH KILAVUZU

Editör: TE Bilisim