Bildiğiniz gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından her yıl iki kez yapılan Merkezi atama için tarih yaklaşıyor. Adaylar şimdiden merkezi atama için kadroları ve detayları beklemeye başladılar bile. Daha öncede 2021 yılı için merkezi atama takvimi açıklanmış olup KPSS 2021/1 tercihleri Temmuz ayında yapılacağı bildirilmişti.

Peki Hangi kadrolarda memur ataması olacak? Kimler memur atamasına katılabilecekler? Atamalar ne zaman olacak?

2500 MEMUR ALIMI YAPILMASI BEKLENİYOR!

KPSS'ye katılmış olan adayların her yıl beklediği zaman yaklaşıyor. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan merkezi atamalardan yola çıkılarak adaylar bu yıl en az 2500 kişilik boş kontenjan ile Memur Alımı ilanı bekliyor. Peki geçtiğimiz yıllarda yapılan atamalarda kontenjanlar neydi?

  • 2017/1 - 2780 Boş Kontenjan
  • 2017/2 - 2038 Boş Kontenjan
  • 2018/1 - 1471 Boş Kontenjan
  • 2018/2 - 1729 Boş Kontenjan
  • 2019/1 - 1014 Boş Kontenjan
  • 2019/2 - 1729 Boş Kontenjan
  • 2020/1 - 2582 Boş Kontenjan
  • 2020/2 - 1677 Boş Kontenjan

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU ALIM YAPILACAK?

KPSS 2021/1 ile kamuya atamalarda en az lise, ön lisans ve lisans mezunu memur alımı yapılacak. Bu doğrultuda tahmini alım kadroları:

Lise Mezunu: Vagon Teknisyeni, Şoför, Memur, Bilgisayar İşletmeni, Hizmetli, Sağlık teknisyeni, Teknisyen alımları yapılacak.

Ön Lisans Mezunu: VHKİ, Anbar memuru, ARFF Memuru, Programcı, Bilgisayar İşletmeni, Dava Takip Memuru, Enformasyon Memuru, Gişe Memuru, Ambar Memuru, İş Makinası Sürücüsü, Sağlık teknikeri, Aşçı, Hemşire, Tekniker, Sekreter, Kondoktör, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Memur, Muhasebeci, Şoför, Teşkil Memuru alınacak.

Lisans Mezunu: Aktüer, Antrenör, Tüketici hakem heyetiraporatörü, VHKİ Kütüphaneci, Matematikçi, Memur, Denizcilik Sörvey Mühendisi, Sekreter, Merkezi Satınalma Uzmanı, Mimar, Astronom, Mühendis, Kimyager, Sosyal çalışmacı, Mühendis, Fizikçi, Grafiker, İstatistikçi, Müze Araştırmacısı, Perfüzyonist, Psikolog, Mütercim, Arpon memuru, ARFF Memuru, Kitap Patalogu, Avukat, Bilgisayar İşletmeni, Stajyer Alım memuru, Şehir Plancısı, Programcı, Veteriner hekim kadrolarında alım yapılacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

  • Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)
  • 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)
  • Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

KPSS ŞARTI:

Adayların 2020 yılında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Atama işlemleri bildiğiniz gibi KPSS sırasına göre yapılıyor.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS 2021/1 merkezi yerleştirme işlemleri 01 Temmuz 2021 tarihi ile başlayacak ve en geç 08 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecek. Adaylar tercihlerini ÖSYM nin belirttiği tercih ücretini yatırdıktan sonra tercih yapabilecekler.

SİZ HANGİ KADRO YA TERİH YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ? YORUMLARA BELİRTİNİZ.

DİĞER GÜNCEL MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Tercih kılavuzu hakkında gelişmelerden haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim