Adayların merakla beklediği kılavuz bugün yayımlanıyor. ÖSYM üzerinde verilecek müjdeli duyuru ile kamuya binlerce Mülakatsız memur alımı yapılacak. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl ve ne zaman tercih yapılacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Tercih yapacak adaylardan öncelikle KPSS ye girmiş olmak şartı aranacak. Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Bunun dışında adaylardan,

a) Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak.

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak.

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.

g) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

f) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Görevini yapmasına engel herhangi bir sğalık sorunu olmamak,

MİLAKATSIZ MEMUR ALIMI YAPILACAK!

KPSS Tercihlerine göre adaylara herhangi bir Mülakat yapılmaksızın direk ataması yapılacak. ÖSYM bu yönde yaptığı açıklamada:

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

TERCİHLER SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından Bugün ( 30 Aralık 2020 ) itibari ile yayımlanacak tercih kılavuzu ile tercihler başlayacak. Adaylar tercihlerini en geç 07 ocak 2021 tarihine kadar yapacak. Saat 10:00'da beklenen kılauz hala yayaımlanmadı. Geçtiğimiz dönemlerde saat 10:00 da yayımlanan kıalvuz bugğn öğlendne sonra beklenmektedir. Kılavuz yayımladığında anında haberdar olmak için, İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.