Her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ve Aile Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen merkezi yerleştirme için süreç başlıyor. Sadece 10 günlük süre kaldı ve adaylar şimdiden KPSS puanı durumlarına göre atanır mıyım ? Hangi Kurumu tercih edeceğim? KPSS taban puanı kaça düşer? gibi soruları merak etmeye başladılar. Diğer yandan KPSS girmiş ve daha önce hiç tercih yapmamış olan adaylar tercih işlemleri nasıl olacak şeklinde araştırmalara girdi.

Ancak İşin Olsa ekibi olarak tamamen siz değerli okurlarımız için hazırladığımız bu haberimizde sizlere KPSS 2020 İlk merkezi yerleştirme işlemleri hakkında detayları aktaracağız.

KPSS 2020/1 MERKEZİ MEMUR ALIMI TERCİHLERİ BAŞLIYOR!

Her yıl yapılan tercih işlemlerinde süreç başlıyor. Merkezi yerleştirmeye Koronavirüsü engel olmadı ve ilk merkezi yerleştirmeler yine Temmuz ayında yapılacak. Daha önceki yıllarda da Temmuz ilk haftası yapılan tercih işlemleri bu yılda Temmuz ayında yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamaya göre KPSS 2020/1 Tercihleri 23 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak ve 12 gün sürecek olup en geç 04 Ağustos 2020 tarihine kadar alınacak.

Ayrıca Bakan Selçuk 2020 yılında yapılan ikinci yerleştirme tarihlerini de açıkladı. Buna göre KPSS 2020/2 tercihleri 30 Aralık 2020 tarihi ile 07 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak.

KAMU KURUMLARI TALEPLERİNİ BİLDİRDİ!

ÖSYM ve Aile Bakanlığı tarafından kamu kurumlarının ihtiyaçlarına göre talepler toplanıyor Bu yönde Aile Bakanlığı kurumların ihtiyaçlarına göre talepleri aldı ve ÖSYM'ye iletecek olup tercih kılavuzu yayımlanacak.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK!

KPSS tercihlerinde çok sayıda Üniversite ve kurumlar memur alımı yapıyor. Ancak genellikle adayların tercih ettikleri ve her yıl tercih kılavuzunda yer alan kamu kurumları aşağıdaki gibidir. ( Veriler 2019/1 ve 2019/2'ye aittir )

  • Devlet Demiryolları Taşımacılık
  • Devlet Demiryolları ( TCDD )
  • Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
  • Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü
  • Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü
  • Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
  • Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
  • EÜAŞ
  • Karayolları Genel Müdürlüğü
  • Türkiye Elektrik Üretim A,Ş Genel Müdürlüğü
  • Türkiye Elektrik İletim A.Ş
  • Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

Ayrıca bunlara çeşitli Bakanlıklar'da dahildir.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

KPSS Merkezi yerleştire ile memur alımına katılacak adayların mutlaka " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Tercih edilecek kadrolar için nitelik kodlarında belirtilen şartları taşımak, 18 yaşını tamamlamış olmak" gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca adayların 2019 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puana sahip olmak şarttır.

KPSS TABAN PUANLARI KAÇA DÜŞER?

Her yıl yapılan merkezi yerleştirmelerde KPSS taban puanları merak ediliyor. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte KPSS verileri de ÖSYM tarafından açıklanıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yılın Taban puanlarını aşağıda sizlerle paylaşacağız.

2019/1 Tercihleri:

Lise Mezunu: Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne 77,52 puan ile atama gerçekleşti.

Ön Lisans Mezunu: 76,80 puan ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi hemşire kadrosunda alım gerçekleşti.

Lisans Mezunu: 76,80 puan ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün Hakkari Yüksekova İşletmesine atama oldu.

KPSS 2019/2 Tercihleri:

Ortaöğretim Mezunu: 76,24 puan ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne atama yapıldı.

Ön Lisans Mezunu: 71,01 Puan İle Gebze Üniversitesine Tekniker kadrosunda atama yapıldı.

Lisans Mezunu: 62,18 KPSS puanı ile Memur kadrosunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına atama yapıldı.

TERCİH İŞLEMLERİNDEN VE YENİ GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim