KPSS 2019 sınavına yaklaştığımız şu günlerde Devlet Personel Başkanlığı tüm kamu kurum ve kuruluşlarında talep toplama işlemlerini geçtiğimiz hafta son bulduğunu açıklamıştı. Milyonlarca aday kadro beklerken açıklanan 1051 kadroluk rakam adayları hüsrana uğrattı.

Yeni Kadro Eklenmesi Şart

2019 yılı itibari ile KPSS sınavına girecek aday sayısının 5 milyondan da fazla olduğu biliniyor.Bunun yanı sıra DPB’nin birçok Lisans, önlisans ve ortaöğretim adayı için açıkladığı 2019 kadro sayısı ise sadece1051. Geçen yıla kıyasla oldukça az olan bu rakamın KPSS 2019/1 tercihleri öncesinde bin 51 kadro dağılımına ek olarak artması ve bu yeni rakamın da DPB tarafından açıklanması bekleniyor. Milyonlar tarafından merakla beklenen bu kadroların ayrıca KPSS 2019/1 atamasında kullanılması da zorunlu kabul edilmiyor. KPSS 2019/2’yi de kapsayan bu 1051 kişilik kadro için ek kadro açıklanmasının şart olduğu adaylar tarafından söyleniyor.

Geçtiğimiz günlerde kurumlardan kadro sayısı için son talepleri yapmasını isteyen DPB’nin kadro taleplerini toplama süresini tamamlamasının ardından yeni kadro dağılımı açıklamasının da mevcut aday sayısına bakıldığında yeterli olmadığı görülüyor. Geçtiğimiz yıl KPSS 2018/1 ile KPSS 2018/2 için toplamda 5 bin atamayı bulamayan alımlardaon binlerce kadroya ihtiyaç varken, kurumlara gerek kadro verilmemesi tüm adayları mağdur eden bir tercih olarak görülmekte olup bu sorunu çözümüne yönelik kamunun farklı seçenekler sunması isteniyor.

Editör: TE Bilisim