Kamu personeli Seçme Sınavına girmiş binlerce aday bugünü bekliyor. ÖSYM tarafından duyurulmuş olan tarihlere göre tercih kılavuzu 09 temmuz 2019 tarihi yani bugün itibari ile yayımlanacak. Binlerce aday ÖSYM tarafından yapılacak duyuru için hazırda bekliyor ve tercihlerine başlamaları için can atıyorlar.

2019 YILI MERKEZİ MEMUR ALIMI YAPILACAK!

2018 yılı 1. ve 2. merkezi yerleştirmelerde 4 bine yakın adayın ataması yapıldı ve bun atamalar, Lise, Ön lisans ve Lisans mezunlarını kapsadı. 2019/1 KPSS tercih kılavuzuna göre de Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar tercih yapabilecek. Söz konusu tercihlerde bir çok Bakanlık, üniversite, kamu kurumları ve kamu kuruluşları merkezi memur alımı yapacaklar. Devlet Personel Başkanlığı tarafından boş kadrolar belirtildi ve ÖSYM tarafından Merkezi yerleştirme ile Tercih kılavuzuna yansıtılacak.

TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı KPSS tercihleri için tarih takvimini yayımlamıştı. 2019/1 KPSS Merkezi tercih kılavuzu 09 temmuz 2019 tarihinde ÖSYM tarafından yayımlanacak ve tercih işlemleri için adaylara 9 günlük süre verilmiş olup adaylar tercihlerini en geç 18 Temmuz 2019 tarihine kadar yapmaları gereklidir.

NASIL TERCİH YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanacak tercih kılavuzuna tercihler İnternet ortamında yapılacak. Adaylar tercih yapabilmeleri için ÖSYM tarafından verilen banka hesaplarına tercih ücretini yatırmaları gereklidir. Ayrıca İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız KPSS tercih kılavuzuna tercih işlemleri naısl yapılır şeklinde hazırladığımız haberimize Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz. İlgili haberde anlatım resimli olarak yapılmıştır ve kolay bir şekilde anlamanız sağlanmıştır.

MEMUR ALIMI KADROLARI VE KURUMLAR NASIL OLACAK?

Söz konusu tercih alacak bakanlıklar ve kamu kurumları henüz net olarak belli değil. Bunu ancak tercih kılavuzu yayımlandığında öğrenebileceğiz. Ancak ekibimiz tarafından sizler için özel olarak hazırlamış olduğumuz haberimizde 2018 yılı 1. ve 2. Tercihlerde alım yapan kurumlar ve pozisyonları sizler için bir kez daha habere döktük ve yaklaşık olarak bu yılda tercih yapılacak kurumları tahmin edebilirsiniz. Söz konusu kadro dağılımı haberine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

2019/2 TERCİH TAKVİMİDE DUYURULDU!

ÖSYM 2019 yılı için memur atamaları için 2. merkezi yerleştirme KPSS 2019/2 tercihlerini de 5 Ağustos ile 18 Ekim tarihlerinde yapılacak talep toplamanın ardından 3 ile 12 Aralık tarihleri arasında 2019 yılı 2. yerleştirme yapılacak.

TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI. BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim