Sağlık Bakanlığının KPSS 2017/5 aracılığı ile 12 bin 500 kişilik memur alımı yapacağını duyurmuştu. Tercihlerin 7 Haziran 2017 tarihinde başlayacağı ve 13 Haziran 2017 tarihi itibari ile sona ereceği kamuoyuna duyurulmuştu.

Tercih kılavuzu sabah saatlerinde ilan edilmesi beklenirken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS 2017/5 tercih kılavuzunu saat 15.00 itibari ile yayımladı. ÖSYM aracılığı ile KPSS 2017/5 tercih kılavuzu yayımlandı ve adaylar ilgili kadrolar için aday işlemleri sisteminden başvurularını yapabilmektedir.

12 BİN 500 MEMUR ALIMI

Sağlık Bakanlığı farklı pozisyonlar için toplam 12 bin 500 kişilik memur alımı gerçekleştirmektedir. Bir önce ki yazımız da Sağlık Bakanlığının hangi kadrolar için 12 bin 500 kişilik memur alımı yapacağını duyurmuştuk.

KADROLARA GÖRE ATAMALAR İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR

https://ais.osym.gov.tr/

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip edecek olan adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin 12 bin 500 kişilik memur alımı tercih sayfasına ulaşabilir. Buradan KPSS 2017-5 Tercih sekmesini seçecek olan adaylar ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapması gerekmektedir. Sisteme giriş yapan adaylar belirlenmiş olan kadrolara müracaatlarını gerçekleştirebilir.

Adaylar müracaatlarını yaparken nitelik kodlarına göre müracaat etmesi gerekmektedir. Kadroların yanlarında belirtilen EK notlar ile aranan nitelikler hakkında bilgi verilmiş olup adayların uygun nitelikli kadrolara müracaat etmesi gerekmektedir. Başvurular 13 Haziran 2017 tarihinde sona ermektedir.

KADROLARA GÖRE ATAMALAR İÇİN TIKLAYIN

12 BİN 500 MEMUR ALIMI DETAY İÇİN TIKLAYIN

Aşağıdaki Atama Yapılacak olan tabloları görebilir ve genel bigi sahibi olabilirsiniz.

Genel Bilgiler

TABLO-1. 663 SAYILI KHK'NIN 45/A MADDESİ UYARINCA ATAMA YAPILACAK SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ POZİSYONLARI (ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN)

TABLO-2. 663 SAYILI KHK'NIN 45/A MADDESİ UYARINCA ATAMA YAPILACAK SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ POZİSYONLARI (ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN)

TABLO-3. 663 SAYILI KHK'NIN 45/A MADDESİ UYARINCA ATAMA YAPILACAK SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ POZİSYONLARI (LİSANS MEZUNLARI İÇİN)

Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Mezun Olunan Lisans Programı

Dilekçe