KOSGEB bünyesinde bulunan memur ihtiyacını gidermek için ilan yayımlamıştı. Yayımladığı ilana göre KOSGEB toplamda 57 kişilik boşluk ile KOBİ uzman yardımcısı alacak. Alınacak bu uzman yardımcıları farklı bölgelerde ve farklı niteliklere sahip kadrolarda alım yapılacaktır. Adaylar bu ilan için başvurularına 29 mayıs 2019 tarihinde başlamışlardı ve artık başvurularda son güne gelindi. 

Bizde İşin Olsa ailesi olarak sizlere ilgil işan hakkında bir kez daha detaylı bilgi vereceğiz. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar veya başvuru yapmış olan adaylar için sınav bilgileri ve şartlar hakkında bilgiler vereceğiz.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

KOSGEB memur alımları için adaylardan, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Askerlik hizmetini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlk soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 Yaşını tamamlamış ve Sözlü sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ( 01 Ocak 2019 ) 35 yaşından büyük olmamak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi nitelikler aranacaktır.

Ayrıca alım yapılacak kadroya göre alımlar farklı bölgelerde farklı niteliklerde yapılacak olup ilgili kadro bilgilerine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

KOSGEB 57 KOBİ Uzman yardımcısı alımı başvuruları 29 Mayıs 2019 tarihinde başlamıştı ve adaylar başvurularını en geç 13 haziran 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını İnternet ortamında KOSGEB resmi internet adresi üzerinden E-Devlet kapısı ile yapılacaktır. Her aday sadece bir kadroya başvuru yapabilecek. 

SÖZLÜ SINAV DETAYLARI VE ŞARTLARI NEDİR?

Adayların sözlü sınava katılabilmeleri için öncelikle yukarıdaki nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Adayların KPSS puanları sıralamaya alınarak çıkacak sonuca göre kadro sayısının 4 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi sonradan www.kosgeb.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

Sözlü ınava karılacak adayların yanlarında KOBİ Uzman Yardımcılığı Bilgi ve Başvuru Formu’nu el yazısı ile okunaklı şekilde doldurup yanlarında bulunduracaktır. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu’nu, Nüfus Cüzdan bölümleri boş kalacak şekilde elektronik ortamda doldurup, [email protected] elektronik posta adresine gönderecek ve ıslak imzalı örneğini yanlarında bulunduracaktır.

Editör: TE Bilisim