Konya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere alım yapacağını belirtmişi. Başvuruların 20 Temmuz 2020 tarihi ile başlamasının ardından artık sona eriyor. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şansa geldik. Haberimizde sizlere ilanın detayları hakkında bilgileri aktaracağız.

126 İTFAİYE ERİ ALIMI YAPILACAK!

Konya Büyükşehir Belediyesi 126 kişilik kadro ile memur alımı ( İtaiyeci ) yapacak. Sadece ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca adaylardan KPSS 60 puan şartı aranmakta olup B sınıfı sürücü belgeside isteniyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. madesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, KPSS Eğitim, yaş gibi şartlar aranacak.

Bu yönde 2018 yılında yapılmış olan Ön Lisans KPSS'den P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Erkeklerde 167 cm ve Bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak,  Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gereklidir.

Eğitim olarak ise, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik veya Sivil Savunma ön lisans programlarının birinden mezun olmak şartı aranır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR! İSTENEN BELGELER NEDİR?

Adaylar başvurularına 20 Temmuz 2020 tarihinde başlamış olup en geç 29 Temmuz 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacak. Başvurular aşağıdaki belgeler ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesine şahsen yapılacaktır.

 Nüfus cüzdanı aslı veya Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,

- Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),

- Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),

- Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),

- KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,

- Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

- 2 adet biyometrik fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak)

DEĞERLENDİRME:

Adayların yaptmış olduğu başvurular KPSS puan durumu sırasına göre sıralanacak ve en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim