Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımında son güne gelindi. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere fakrlı pozisyonlardan oluşan kadroları ile kamuya memur alımı yapılacağını belirtmişti. Başvuruların 25 Kasım 2019 tarihi işe başlamasının ardından artık başvurularda son güne gelindi. Peki kimler başvuru yapabilir?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı için adayların belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. hala başvuru yapmamış olan adaylar için son şans bugün. İşte şartlar;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.
  • İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak.
  • Alım yapılacak unvanların karşısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS notunu almış olmak.
  • Yapılacak başvurularda; 2018 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03 puan türü kullanılacaktır
  • Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (05 Aralık 2001 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak
  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışmamış olmak ve sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak.
  • Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • İlan edilen kadro unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ne göre “Sahil Güvenlik Komutanlığında Devlet Memuru Olur.” kararlı sağlık raporu almak.
  • Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE MEMUR ALIMI YAĞILIYOR!

Komutanlığa devlet memuru alımları için adaylardan KPSS şartı aranıyor. Bu bağlamda adayların ÖSYM tarafından yapılmış olan 2018 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan alınmış olması gereklidir.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Komutanlığa memur alımı başvuruları 25 Kasım 2019 tarihi ile başlayan başvurularda artık son güne gelindi. Adaylar başvurularını en geç bugün ( 05 Aralık 2019 ) itibari ile gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular ise, https://www.turkiye.gov.tr/sahilguvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim